דילוג לתוכן העיקרי

דילמת אונר"א של ישראל

סוכנות הסעד לפליטים פלסטינים של האו"ם בפשיטת רגל כלכלית, מה שמאיים על פתיחתה כסדרה של שנת הלימודים הפלסטינית. בישראל לא יצטערו אם אונר"א תסיים את תפקידה ההיסטורי, אבל חוששים מהתדרדרות ביטחונית במחנות הפליטים שתדליק את הגדה.
Palestinian children walk outside of the United Nations' school in the Askar refugee camp, near Nablus in the Israeli occupied West Bank, on January 17, 2018 after the White House froze tens of millions of dollars in contributions. - The agency provides Palestinian refugees and their descendants across the Middle East with services including schools and medical care, but Prime Minister Benjamin Netanyahu has long accused it of hostility toward Israel and called for its closure. (Photo by JAAFAR ASHTIYEH / A
קראו 

אחד ההישגים הביטחוניים החשובים ביותר של ישראל בשנים האחרונות הוא ההצלחה לשמור על בידול בין רצועת עזה ליהודה ושומרון, ולהשאיר את שני מיליון הפלסטינים החיים בגדה המערבית מחוץ למעגל האלימות והטרור. מאז הדברתו היחסית של גל טרור היחידים/סכינאים שפרץ באוקטובר 2015, מצליחים צה"ל והשב"כ לשמור על שגרת חיים יחסית רגועה ביהודה ושומרון (שהופרה בסוף השבוע האחרון, 27 ביולי, בפיגוע ביישוב אדם בו נרצח יותם עובדיה בידי צעיר פלסטיני בן 17) ומונעים מחמאס את האפשרות להטיס עפיפוני תבערה וירטואליים מעזה שיבעירו גם את הגדה.

על הרקע הזה מתחדדת סוגיה לוהטת המכונה במערכת הביטחון "דילמת אונר"א". מצד אחד, אין לאונר"א, סוכנות הסעד לפליטים פלסטינים של האו"ם, חסידים רבים בישראל. הארגון נתפס כמי שתורם תרומה מכרעת להנצחתה, ניפוחה ומינופה של בעיית הפליטים הפלסטינים. העובדה שארה"ב החליטה להקפיא את הסיוע הכלכלי שלה לאונר"א בסך מאות מיליוני דולרים נתפסת בירושלים כעוד הצלחה של ממשלת נתניהו לגייס לטובתה את ממשל טראמפ. הטיעונים נגד אונר"א חזקים ומשכנעים את רובם המוחלט של הישראלים, הרואים בארגון מכונת הנשמה לסוגיית הפליטים.

Access the Middle East news and analysis you can trust

Join our community of Middle East readers to experience all of Al-Monitor, including 24/7 news, analyses, memos, reports and newsletters.

Subscribe

Only $100 per year.