דילוג לתוכן העיקרי

מחמוד דרוויש – 75 שנים להולדתו

השם ״מחמוד דרוויש״ מעורר בישראלים פרץ של רגשות, אבל מעטים בלבד טורחים לקרוא את שיריו. במלאת 75 שנים להולדתו של המשורר הפלסטיני הלאומי, אומרת המו"ל יעל לרר: "הוא מנכיח מולנו את הפלסטיניות ואת הנכבה באופן שאי אפשר לגרשם. עבור הישראלים זה בלתי נסבל".
A candle is placed in front of a picture of late Palestinian poet Mahmoud Darwish, during a candle-lit vigil in Amman August 11, 2008. Darwish, whose poetry encapsulated the Palestinian cause, will be buried in the West Bank on Wednesday, a day later than planned, Palestinian officials said. REUTERS/Ali Jarekji  (JORDAN) - RTR20XLG
קראו 

השבוע [13 במארס] מלאו 75 שנים להולדתו של המשורר הפלסטיני הלאומי מחמוד דרוויש (נפטר בשנת 2008). יום הולדתו צויין גם באירוע בתל אביב בהשתתפות מוסיקאים, משוררים ושחקנים יהודים וערבים.

שמו של דרוויש – שפרסם עשרות ספרי שירה אשר המוטיב המרכזי בהם הוא כמיהה לעצמאות פלסטינית, מוכר בקרב חלק מהישראלים אף יותר מהרבה משוררים ישראלים. דמותו הציבורית חורגת מפעילותו כמשורר. כפעיל בארגון אש״ף הוא נתפס כסמל פוליטי כבד משקל וכמי ששיקף את הקול הפלסטיני המתון - אותו קול המכונה כאן ״פרטנר״ - לפני שהקצין לכאורה את עמדותיו. כאשר התפרסם תרגום בעברית לשירו "אתם העוברים בים המילים״ [1998], הקורא לישראלים לעזוב את הארץ "לאן שתרצו", הפך דרוויש לסמל טעון עוד יותר בשני צדי המפה הפוליטית הישראלית.

Access the Middle East news and analysis you can trust

Join our community of Middle East readers to experience all of Al-Monitor, including 24/7 news, analyses, memos, reports and newsletters.

Subscribe

Only $100 per year.