דילוג לתוכן העיקרי

מהפכת סרטוני התעמולה: מהירים יותר, חריפים יותר, זולים יותר

עידן הרשתות החברתיות שינה את פניה של תעמולת הבחירות. מהפקות כבדות ומסורבלות באולפני הטלוויזיה, לסרטונים ויראליים חריפים בלי פיקוח על המסר
Israel's Economy Minister Naftali Bennett (L), head of far-right Jewish Home party, poses for a picture with a supporter as he campaigns in the southern city of Ashkelon February 3, 2015. Young and ambitious, with a ready smile and a quick wit, Israeli far right leader Naftali Bennett is on a mission to prevent the creation of a Palestinian state. If, as widely expected, he takes on defence or another key portfolio after next month's election, that mission will take a big step closer to fulfilment, somethin
קראו 

כמדי מערכת בחירות, גם הפעם המפלגות המתמודדות לכנסת מפיצות סרטוני תעמולה המפארים את הישגיהן או תוקפים את יריבותיהן. בעוד השפעתם של הסרטונים האלה על קהל הבוחרים מוטלת בספק, מה שלא מוטל בספק זו העובדה שהסרטונים האלה הם התוצר הבולט ביותר עד כה של מערכת הבחירות הנוכחית.

לפני עידן האינטרנט, הסרטנים שהפיקו המפלגות נועדו לתשדירי טלוויזיה ששודרו במרוכז בימים שלפני הבחירות. בניגוד למדינות אירופיות כמו שבדיה למשל, שבה ראיונות עם נציגי כל המפלגות מרוכזים במשדר אחד, בישראל כל מפלגה נהנית מזמן שידור משלה. לפי חוק הבחירות הישראלי, כל מפלגה מקבלת זמן שידור בערוצים הציבוריים בטלוויזיה וברדיו לצורכי תעמולה למשך כשבועיים לפני פתיחת הקלפיות. זמן השידור תואם את גודלה של המפלגה בכנסת היוצאת: שבע דקות לכל מפלגה, ועוד שתי דקות לכל חבר כנסת מכהן. מפלגה חדשה מקבלת עשר דקות שידור.

Access the Middle East news and analysis you can trust

Join our community of Middle East readers to experience all of Al-Monitor, including 24/7 news, analyses, memos, reports and newsletters.

Subscribe

Only $100 per year.