דילוג לתוכן העיקרי

מדוע נתניהו נלחם בתקשורת הישראלית?

במקביל לתביעות השתקה נגד עיתונאים שאינם הולכים ב"תלם", נתניהו מעצים את חדירתו לכל בית באמצעות הרשתות החברתיות. בבחירות 2019 יבחרו אזרחי ישראל בין משטר שמעודד תקשורת עצמאית ולוחמת לבין שלטון שהופך את התקשורת למכשיר תעמולה ממושמע.
Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu attends the weekly cabinet meeting in Jerusalem December 23, 2018. REUTERS/Ronen Zvulun - RC19032C0880
קראו 

"יחסי החוץ של ישראל הגיעו לשיא של כל הזמנים", התפאר לאחרונה ראש הממשלה בנימין נתניהו בישיבת סיעת הליכוד בכנסת [17 בדצמבר]. "יש לנו הישגים אדירים בעולם, כולל בעולם הערבי, שלא היו לנו אף פעם", הוסיף והתהלל שר החוץ בנימין נתניהו. "אנחנו שומרים על ישראל כאי של שקט", המשיך והתהדר שר הביטחון בנימין נתניהו. כל זאת כפי שדווח למחרת בהבלטה לקוראי "ישראל היום" של משפחת אדלסון, המחולק בחינם בכל פינה ברחבי ישראל.

אז איך יתכן שרוב הישראלים (52%) אינם מעוניינים שראש ממשלה, שר חוץ ושר ביטחון כה מוצלח לא יוסיף להנהיגם עוד ארבע שנים לפחות (כך לפי סקר חברת החדשות מ-25 בדצמבר)? מה ההסבר לכך שרק 37% מהציבור סבורים שמנהיג משכמו ומעלה כנתניהו הוא המתאים ביותר לשלוט בהם (סקר תאגיד כאן, 25 בדצמבר)? ומי הם אותם רשעים שמסיתים את האזרחים נגד האיש המקדיש את חייו לשמירה על שלומם ונגד מפלגתו (30 מנדטים לליכוד, לפי סקר ערוץ 10, 25 בדצמבר)? רשימת החשודים המידיים כוללת מין הסתם את ג'ורג' סורוס והקרן החדשה, ארגוני השמאל והאיחוד האירופי, המשפטנים והטהרנים. בראש הרשימה עומדת התקשורת.

Access the Middle East news and analysis you can trust

Join our community of Middle East readers to experience all of Al-Monitor, including 24/7 news, analyses, memos, reports and newsletters.

Subscribe

Only $100 per year.