דילוג לתוכן העיקרי

מה חושבים ריבלין ונתניהו על מתן לגיטימציה ישראלית למפלגות אנטישמיות באירופה?

לא רק חוק גדעון סער: ראיונות שנתנו נשיא המדינה ריבלין וראש הממשלה נתניהו לרשת CNNבנושא האנטישמיות האירופית, מחדדים את אי ההסכמה ביניהם בסוגיית יחסה של ישראל למפלגות ימין קיצוני עולות באירופה.
RTX6A7JN.jpg
קראו 

המחלוקת, שלא לומר האיבה האישית, בין ראש הממשלה בנימין נתניהו לנשיא המדינה ראובן ריבלין היא ארוכת ימים אף שלשניהם אותו בית פוליטי, הליכוד. "כנראה שנתניהו לא חבר שלי", התייחס ריבלין ליחסים הקרים בין השניים [פברואר 2018]. זה כנראה מה שמביא את נתניהו לנסות לצמצם בחקיקה את שיקול הדעת של הנשיא בכל הנוגע לקביעת חבר הכנסת שירכיב ממשלה אחרי בחירות, מה שמכונה "חוק גדעון סער". החוק הזה נולד מתוך חשש של נתניהו, כי בשל החקירות נגדו (ובינתיים המשטרה ממליצה להאשימו בשוחד בתיק 4000)  יטיל ריבלין לאחר הבחירות את מלאכת הרכבת הממשלה על חבר כנסת אחר מהליכוד, למשל שר החינוך לשעבר גדעון סער. ועדת השרים לחקיקה צפויה לאשר השבוע נוסח מרוכך של הצעת החוק, שלפיה הנשיא יטיל את מלאכת הרכבת הממשלה על ח"כ העומד בראש מפלגה.

ראיונות שהעניקו השניים לאחרונה לרשת  CNNבנושא האנטישמיות האירופית מחדדים את אי ההסכמה ביניהם בסוגיית יחסה של ישראל למפלגות ימין קיצוני עולות באירופה. נתניהו, בעיקר בשנים האחרונות, הידק את הקשר עם כמה ממשלות ימין כאלה, ומקצת מנהיגיהן אף ביקרו בישראל בשנה האחרונה. כך ויקטור אורבן ראש ממשלת הונגריה [יולי 2018] וסבסטיאן קורץ קנצלר אוסטריה [יוני 2018].

Access the Middle East news and analysis you can trust

Join our community of Middle East readers to experience all of Al-Monitor, including 24/7 news, analyses, memos, reports and newsletters.

Subscribe

Only $100 per year.