כשהרמטכ"ל רב אלוף אביב כוכבי התייצב ביום ראשון [25 באוגוסט] מול מצלמות והודיע שניסיון פיגוע הרחפנים האיראני נגד ישראל התנהל בפיקודו וליוויו הישירים של הגנרל קאסם סולימאני, הייתה לאמירה הזו מטרה מרכזית אחת: הודעה ישראלית רשמית שהעימות ההולך ומסלים בינה לבין איראן הוא לא מלחמה נגד העם האיראני, אפילו לא נגד הממשל האיראני.
"זה הכל סולימאני", אמר גורם ביטחוני ישראלי בכיר לאל-מוניטור, "סולימאני הוא איש המפתח שמוביל את המאבק נגד ישראל בנחישות רבה ולא מבין את הרמזים העבים. הוא צריך להבין שישראל תרדוף את כוח קודס ותמצא אותם בכל זמן ובכל מקום, גם במישור פיתוח היכולות ופוטנציאל האיום". במילים אחרות: אין כאן מלחמה לאומית, אומרים בישראל.
חדי האוזן יכולים להבחין כאן בהתכנסותה של הדילמה הישראלית להתמודדות עם סולימאני. לאף אחד אין ספק שמדובר במי שמחולל כמעט לבדו את המאמץ האיראני מחוף (המפרץ הפרסי) אל חוף (הים התיכון והים האדום) בכלל, ואת המהלך לכיתור ישראל והקפתה בסוכני רוע איראניים בפרט. בישראל מביטים בהערכה בנחישות שלו, שנמשכת ביתר שאת גם אחרי שהוא חוטף, פעם אחר פעם, מכות כואבות ולפעמים משפילות מידיו של צה"ל.
סולימאני נמצא בנחיתות בולטת מול ישראל בכמה חזיתות: הזירה המודיעינית, שבה מובילה ישראל על פני אויביה בשנות אור; הנושא הטכנולוגי, שגם בו נמצאת ישראל בספירות שונות לגמרי מאלה אליהן מנסה להגיע איראן (ובעקבותיה חיזבאללה); והעליונות האווירית, שבמסגרתה נהנה חיל האוויר, עדיין, מעליונות מכרעת ויכולות-יתר מול הניצבים מולו.
AL-MONITOR All-Access gives you unlimited access to all our journalism, the full Daily Briefing, exclusive interviews, premium newsletters, and live events — for less than $2/week.