גם אם מתאמצים, קשה למצוא הסבר סביר להתגאותה של סגנית שר החוץ הישראלית ח"כ ציפי חוטובלי בהסכם שחתמה עם ממשלת מיאנמר לשיתוף פעולה בתחום החינוך ביום שני האחרון [28 במאי]. על "הצלחתה" היא בישרה בציוץ מחויך בחשבון הטוויטר שלה המלווה במשפט אגבי: "ממשיכים בשיתופי פעולה עם ידידנו ברחבי העולם".
במקרה הזה מדובר בידידה שבשנת 2017 הוגדרה על ידי האו"ם כמדינה שמבצעת "טיהור אתני על פי הספר" בעקבות התקפות ברוטאליות על בני הרוהינגה, המיעוט המוסלמי במדינה, שכללו הוצאות להורג ללא משפט, אונס נשים והצתת כפרים שהביאו לבריחת מאות אלפי פליטים לבנגלדש.
הזוועות הללו דווחו גם בישראל והיו ידועות מן הסתם למשרד החוץ הישראלי, כמו גם דבר האמברגו שהוטל על מכירת נשק למדינה על ידי האיחוד האירופי וממשל טראמפ. האירועים אלה אינם בבחינת היסטוריה רחוקה אלא מציאות קרובה המתרחשת בעת שחוטובלי מכהנת כסגנית שר החוץ, הדיפלומטית הבכירה של מדינת ישראל.
נראה כי חוטובלי לא הבינה מה מרתיח ומקומם בהתפארותה בשיתוף פעולה עם המשטר הרצחני של מיאנמר, אשר ידיו נגועות במעשי שפל של טיהור אתני, בעוד מדינת ישראל דורשת מהעולם ובצדק שלא לשכוח את שואת יהודי אירופה. חוטובלי עצמה מנהלת מאבקים חובקי עולם נגד האנטישמיות. בנאומה בחודש מארס בפורום הגלובלי למלחמה באנטישמיות היא אף הזהירה כי התופעה נמצאת במגמת עלייה מדאיגה. היא גם השתלחה, ובצדק, בנאום הכחשת השואה של אבו מאזן.
AL-MONITOR All-Access gives you unlimited access to all our journalism, the full Daily Briefing, exclusive interviews, premium newsletters, and live events — for less than $2/week.