דילוג לתוכן העיקרי

על המוסר הכפול והכסף המפוקפק של איילת שקד

בזמן ששרת המשפטים מקבלת תרומות מאיש עסקים חשוד בפלילים ומגופים נוצריים מסיונריים, הצעת החוק שלה מגבילה תרומות דווקא מממשלות מערביות לגיטימיות.
RTX1DAR0.jpg
קראו 

אחרי שהופעל עליו לחץ כבד מצד האיחוד האירופי, ראש הממשלה בנימין נתניהו בלם בסוף 2011 את חוק העמותות, שנועד להגביל את הסיוע לארגוני זכויות אדם בישראל. שרת המשפטים איילת שקד מהבית היהודי, שמובילה במשך שנים את המאבק נגד הארגונים הללו, מצאה בימים אלה נחמה ב"חוק השקיפות". על פי הצעת החוק החדשה שלה, כל נציג של עמותה שעיקר מימונה בא "מישויות מדיניות זרות", יידרש לענוד בעת ביקורו בכנסת תג זיהוי עם שמו ושם העמותה שהוא מייצג. בכל פניה בכתב לאיש ציבור עליו לציין כי העמותה זוכה למימון זר ולפרט את מקורות המימון. נציגים שייתפסו במסדרונות הכנסת ללא תג ייקנסו ב-29 אלף שקלים. "חוק השקיפות יהווה גדר מפני התערבויות בוטות של מדינות זרות בציבוריות הישראלית", כתבה השרה באתר האינטרנט שלה והוסיפה: "זכותו של הציבור ושל נציגיו לדעת מי בוחש בקלחת".

שקד, החברה במפלגה שרוב בכיריה חובשי כיפות, מכירה מן הסתם את אמרת חז"ל המפורסמת: "נאה דורש נאה מקיים". תתכבד ותצמיד אף היא לחולצתה תג זיהוי שיאפשר לציבור לדעת מי בוחש בקלחת שלה. נכון, היא וחבריה בימין אינם נהנים מתמיכתן של מדינות זרות. אותן מדינות בוחרות לסייע לארגונים שנאבקים למען שקיפות שלטון הכיבוש. אולם מי אמר שכסף של מדינה זרה מהווה התערבות  "בוטה", ואילו כסף של ארגון זר או אדם זר מהווה סיוע הומניטרי? מה ההבדל בין תמיכה של האיחוד האירופי ב"שלום עכשיו", ארגון שעוסק בחשיפת מאחזים לא חוקיים, לבין תרומה של יהודים אמריקאים או של אוונגליסטים לטיפוחם של אותם מאחזים?

Access the Middle East news and analysis you can trust

Join our community of Middle East readers to experience all of Al-Monitor, including 24/7 news, analyses, memos, reports and newsletters.

Subscribe

Only $100 per year.