יו"ר "כולנו" ושר האוצר משה כחלון יעקוב בעניין ובחשש אחר הפגנת המחאה נגד השחיתות בממשלה, שצפויה להתקיים בכיכר רבין בתל אביב במוצאי השבת הקרובה [9 בדצמבר], ויקווה לכישלונה. באופן אירוני משהו, כחלון הוא האיש שמשלם בימים האחרונים מחיר אלקטורלי על חוק ההמלצות שקידמו בליכוד עבור בנימין נתניהו (חוק שבינתיים נכנס להקפאה).
במוצאי השבת שעברה [2 בדצמבר], כחלון עוד האמין כי משבר חוק ההמלצות, שנועד לסייע לנתניהו לצלוח ציבורית את חקירותיו הפליליות ועבר בסיועו בקריאה ראשונה, לא יפגע בו. אולם בעודו מתראיין בנינוחות יחסית באולפן "המטה המרכזי" של ערוץ 10, דוחה את הטענה כי התקפל ומסביר שלא מדובר בחוק פרסונלי אלא בחוק טוב שהוא תומך בו מזה 15 שנה – החלו מתאספים אלפים בשדרות רוטשילד בתל אביב. כעבור פחות משעה מנתה ההפגנה, שכונתה בפי המארגנים "מצעד הבושה", עשרות אלפים. לצד שלטים בוטים שקראו לכליאתו של נתניהו, הופנתה המחאה גם כלפי שר האוצר, אשר במקום לעצור את החוק תמך בו.
למחרת בבוקר, בעוד התקשורת מדווחת על חקירתו של יו"ר הקואליציה דוד ביטן לצד דיווחים מההפגנה המוצלחת, החל כחלון להבין את עוצמת המלכוד אליה נקלע מרגע שחוק ההמלצות הפך סמל לשחיתות שלטונית. כחלון ניסה למזער נזקים ודרש שהחוק ייכנס לתוקף רק בעוד שלושה חודשים, כדי שלא יחול על נתניהו. במקביל, הוא הודיע על חופש הצבעה בסיעתו. מיד לאחר מכן הכריזה גם סיעת הבית היהודי על חופש הצבעה – מה שהוביל לעצירת החקיקה בכנסת.
AL-MONITOR All-Access gives you unlimited access to all our journalism, the full Daily Briefing, exclusive interviews, premium newsletters, and live events — for less than $2/week.