דילוג לתוכן העיקרי

תכנית השלום של המכון למחקרי ביטחון לאומי: מאותתים שמאלה ופונים ימינה

כותבי המתווה האסטרטגי לזירה הישראלית-פלסטינית מדברים ברוח הפרמטרים של קלינטון משנת 2000 ויוזמת ז'נבה הבלתי פורמלית מ-2003, אך מציעים תכנית שתידחה על ידי הגורמים הפלסטיניים הפרגמטיים ועל ידי רוב רובו של העולם.
GettyImages-465640115.jpg
קראו 

המכון למחקרי ביטחון לאומי נחשב כיום לחשוב במכוני המחקר מסוגו בישראל. בראשו עומד אלוף (במיל') עמוס ידלין, ראש אמ"ן לשעבר, ובין חוקריו נמצאים אנשי צבא בכירים לשעבר, דיפלומטים לשעבר ואנשי אקדמיה. הוא נתפש כנוטה למרכז-שמאל בשל אופי העומדים בראשו (ידלין היה מועמד "המחנה הציוני" לתפקיד שר הביטחון בבחירות 2015) ותוצריהם. עם זאת, גם אנשים בימין הקיצוני מגיעים אל הכנסים שעורך המכון, לנוכח חשיבותם ונוכחותם הבולטת בתקשורת.

תוכנית בשם "מתווה אסטרטגי לזירה הישראלית-פלסטינית" שפרסם המכון לאחרונה [2 באוקטובר], בעריכתם של ידלין, אודי דקל וקים לביא, היא הצעה למהלכים מדיניים באין שלום. המכון השקיע מאמצים רבים בפרסום המתווה ברבים. על רקע העבודה הגדולה שהושקעה במסמך בשנתיים האחרונות, המכון רואה בו, כך נראה, את "מסמך הדגל" שלו.

Access the Middle East news and analysis you can trust

Join our community of Middle East readers to experience all of Al-Monitor, including 24/7 news, analyses, memos, reports and newsletters.

Subscribe

Only $100 per year.