דילוג לתוכן העיקרי

הישראלים שהופכים מזון עודף לארוחות גורמה

בישראל פועלים כמה ארגונים שמטרתם להגביל את בזבוז המזון ובה בעת להאכיל את העניים. התארגנות אחרת, המכונה ״עמותת רובין פוד״, עורכת אירועים קהילתיים מזדמנים של בישול מצרכים שהוצלו ממרכולים, חקלאים או בתים פרטיים.
Robin_Food_1.jpg
קראו 

עם רדת החשיכה בתל אביב, כשבעלי דוכני המזון מתחילים להוריד את תריסיהם ולארוז את מרכולתם, משנה שוק הכרמל את פניו. גברים ונשים חולפים במהרה על פני הדוכנים, מלקטים מהרצפה פירות וירקות שלא נמכרו. אלה הם אנשי "סוף היום". רובם פשוט אנשים עניים המחפשים נואשות מזון בחינם. בדרך כלל מדובר במבוגרים, אך יש ביניהם גם צעירים. כאן לא מבחינים בין ילידי ישראל לבין מהגרים לא חוקיים. אולם יש בקרב המלקטים קבוצה נוספת: המתנדבים - אנשים המקדישים את ערביהם למאבק בבזבוז מזון.

בישראל פועלים כמה ארגונים שמטרתם להגביל את בזבוז המזון ובה בעת להאכיל את העניים. לקט ישראל, למשל, "יוביל את תחום הצלת עודפי המזון האיכותיים והמזינים ויפעל באופן יעיל ויאפשר נגישות גבוהה למזון זה לכל מי שזקוק לו בישראל". חזונו, כפי שמוגדר באתר הארגון, הוא "הצלת כל עודפי המזון הראויים והמזינים בישראל למען אלה הזקוקים להם". דו"ח שהוכן על ידי חברת הייעוץ BDO עבור לקט ישראל מצא כי ב-2017, כ-33 אחוז מכל המזון שהופק בישראל ירד לטמיון. במלים אחרות, יותר משני טונות מזון נזרקים לפחי הזבל מדי שנה. מחברי הדו"ח מעריכים כי מחצית הכמות ראויה למאכל אדם וניתנת להצלה. כאן נכנסים לתמונה לקט ישראל וארגונים דומים.

Access the Middle East news and analysis you can trust

Join our community of Middle East readers to experience all of Al-Monitor, including 24/7 news, analyses, memos, reports and newsletters.

Subscribe

Only $100 per year.