פוטין, ארדואן ורוחאני מרחיבים את מעגל האמון סביב סוריה
שעה שתהליך אסטנה תופס תאוצה סביב הנושא הסורי, ארה"ב יכולה להעמיד במבחן את מסע הדילוגים הדיפלומטי בין ישראל ללבנון סביב חיזבאללה.
בשבוע שבו הכריז נשיא ארה"ב דונלד טראמפ על כוונתו "לצאת" מסוריה ולהסיג "בקרוב מאוד" את אלפיים החיילים האמריקאים שעוד נותרו שם, שבו ונפגשו מנהיגי רוסיה, טורקיה ואיראן כדי לשרטט את עתידה של סוריה.
ב-4 באפריל נשיא טורקיה רג'פ טאיפ ארדואן אירח באנקרה את נשיא רוסיה ולדימיר פוטין ואת נשיא איראן חסן רוחאני, כחלק מפסגה משולשת שהוקדשה לסוריה - השנייה בששת החודשים האחרונים.
מקסים סוחוב כותב: "המנהיגים מאמינים שרק הם, בפגישות ביניהם, קובעים את עתידה של סוריה. ובזמן שתהליך ז'נבה תקוע, אם לא רדום לגמרי, נראה שהתנאים בשטח משתנים ללא הרף. שלושת בעלי העניין הללו בסכסוך בסוריה חשים שהם נמצאים בעמדה הטובה ביותר כדי לחולל שינוי, במקום לחכות שדברים יקרו מעצמם".