חאלב עלולה להיות העמדה האחרונה של ארגוני הסלפים
השליח המיוחד של האו"ם בסוריה, סטפן דה מיסטורה, קורא ל"יוזמה דחופה" מצד ארה"ב ורוסיה, כולל פגישה בדרג שרים של קבוצת התמיכה הבינלאומית בסוריה, כדי להחזיר על כנו את הסכם הפסקת פעולות האיבה בסוריה. אף ששליח האו"ם דיבר על "התקדמות מסוימת" בסבב השני של שיחות הקרבה בין ממשלת סוריה לארגוני האופוזיציה, הוא הוסיף ואמר שלסבב השיחות הבא תהיה משמעות אך ורק אם ילווה בהפסקה מחודשת של כל האלימות.
על סבב השיחות האחרון של האו"ם, שהסתיים בז'נבה בשבוע שעבר, האפילו ההסלמה בלחימה והפגיעות בנפש בחאלב, כולל הפצצה של בית-החולים אל-קודס, שבה נהרגו לפחות עשרים בני אדם, כולל רופא ילדים ושלושה ילדים.
הפדרציה הרוסית שלחה ב-26 באפריל בקשה רשמית למינהלת האו"ם ללוחמה בטרור (CTED) להוסיף את אחראר א-שאם ואת ג'ייש אל-איסלאם לרשימת ארגוני הטרור, משום שהם "קשורים קשר הדוק לארגוני טרור כמו המדינה האיסלאמית (דאעש) ואל-קאעידה, שמספקים להם ומקבלים מהם תמיכה כספית, טכנית וחומרית, וכן תמיכה צבאית". זה זמן רב טוענים הרוסים שיש להוסיף את שני הארגונים הללו לרשימת ישויות הטרור, כדי לאפשר לסוריה ולבנות בריתה לפעול נגדן צבאית ללא חשש, גם בזמן הפסקת פעולות האיבה, וזאת בהתאם להחלטה 2254 של מועצת הביטחון של האו"ם. באיחוד האמירויות הערביות כבר תייגו את אחראר א-שאם כארגון טרור.
AL-MONITOR All-Access gives you unlimited access to all our journalism, the full Daily Briefing, exclusive interviews, premium newsletters, and live events — for less than $2/week.