שרת התרבות מירי רגב מאיימת, שוב, לשלול את תקצובו של מוסד תרבות ישראלי מסיבות פוליטיות. בחודש מאי [2015], למשל, הקפיא משרד התרבות (בנוסף לעיריית חיפה) את תקצוב התיאטרון הערבי ישראלי "אלמידאן" בחיפה בעקבות העלאת ההצגה "הזמן המקביל" המבוססת על סיפורו של המחבל ווליד דקא.
בחודש ספטמבר פרסם משרד התרבות הודעה לכל מוסדות התרבות בישראל, שבה צוינו חוקים ותקנות שונים שישפיעו על קבלת תמיכה תקציבית בשנת 2016. בין העילות לשלילת תמיכת המדינה הוזכרו שלילת קיומה של מדינת ישראל כמדינה יהודית ודמוקרטית; הסתה לגזענות, לאלימות ולטרור; תמיכה במאבק מזוין או במעשה טרור של מדינת אויב או של ארגון טרור נגד מדינת ישראל; ציון יום העצמאות או יום הקמת המדינה כיום אבל; ומעשה השחתה או ביזוי פיזי הפוגע בכבוד דגל המדינה או סמל המדינה.
כעת מאיימת השרה רגב לפגוע בתקצוב סינמטק תל אביב, שיקיים השבוע [6-4 בדצמבר] פסטיבל בינלאומי לסרטי נכבה ושיבה "48 מ"מ". את הפסטיבל, במהלכו יוקרנו עשרה סרטים, מארגנת זו השנה השלישית עמותת "זוכרות" – המגדירה עצמה כפועלת "לקידום האחריות של הציבור היהודי בישראל לנכבה הפלסטינית ולמימוש זכות השיבה של הפליטים הפלסטינים".
על אף שמייסדי העמותה הם גברים ונשים, יהודים וערבים, הם בחרו לקרוא לעמותה בלשון נקבה. לדעתם, "הזיכרון הרווח בחברה הישראלית לגבי מלחמת 1948 הוא זיכרון מיליטריסטי ושוביניסטי באופיו, שעוסק בעיקר בקרבות, במבצעים, בכיבושים ובהאדרת גבורה. בחרנו להשתמש בפועל שפחות מקובל בשפה העברית, כביטוי לניסיון שלנו ליצור חלופה פמיניסטית שתעלה לסדר היום נושאים אחרים, כמו חייהן של הקהילות הפלסטיניות שחיו בארץ עד המלחמה, וגורלם של הנשים, הגברים והילדים שהרכיבו אותן".
AL-MONITOR All-Access gives you unlimited access to all our journalism, the full Daily Briefing, exclusive interviews, premium newsletters, and live events — for less than $2/week.