טהרן – אם תזדמנו לגלריית גולסטן המפורסמת בטהרן ביום עבודה טיפוסי, תראו קרוב לוודאי את לילי גולסטן יושבת מאחורי שולחן העבודה שלה – משוחחת בטלפון, מסדרת סדרה של יצירות אמנות חדשות, או מספרת סיפורים. את מרבית שנות חייה בילתה בחברתם של המשוררים, האמנים והאינטלקטואלים הבולטים ביותר של איראן, ובאמתחתה אוסף אינסופי של סיפורים.
גלריית גולסטן גדולה מהחיים. זו אחת הגלריות היוקרתיות ביותר של טהרן, והיא נמצאת בבעלותה של אחת הדמויות המוכרות ביותר בסצנת התרבות של העיר. חלל התצוגה של הגלריה, שאליו מובילות דלתות זכוכית, ממוקם במפלס הרחוב, באזור הצפוני של טהרן, אזור דארוס בעל הנוף המרהיב, שנודע בעבר כ"כלת שמיראן" [“Bride of Shemiran”], על שם מטעי הפרי השופעים וימי הקיץ הקרירים שלו.
מוצאה של לילי גולסטן ממשפחת גולסטן ידועת השם בטהרן. משמעות שם המשפחה שלה הוא, במקרה או אולי שלא במקרה, "גינת הפרחים". היא בתו של במאי הקולנוע והסופר האיראני עטור השבחים שגלה מרצון ממולדתו, איברהים גולסטן, ואחותו של צלם העיתונות המנוח קווה גולסטן. נוסף על תפקידיה כמנהלת האדמיניסטרטיבית והאמנותית של גלריית גולסטן, היא גם מתרגמת בזכות עצמה.
מזה 23 שנים, בעונה זו של השנה, מארחת גולסטן בגלריה שלה תערוכה בשם "100 יצירות אמנות של 100 אמנים", שבה מוצגות יצירות אמנות בכל מגוון הסגנונות ובכל טווח המחירים, פרי עבודתם של אמנים איראניים בני דורות שונים היוצרים אמנות בחומרים ובתחומים שונים. המספרים המופיעים בשם התערוכה אינם משקפים בהכרח את מספר האמנים המציגים או את מספר היצירות המוצגות בה בפועל. השנה, למשל, הוצגו בתערוכה 178 עבודות אמנות שיצרו 161 אמנים. יצירות האמנות הוצעו למכירה בטווח מחירים רחב – החל ב- 44 דולר [1.5 מיליון ריאל איראני] וכלה ב 74,000 דולר [2.5 מיליארד ריאל איראני]. את הציור היקר ביותר שהוצג השנה יצר משורר הטבע הנודע לתהילה סוהראב ספהרי המנוח. בתערוכה הוצגו גם שתיים מיצירותיו של המשורר סיאוואש קאסראי, ששמו יצא לפניו כלוחם חברתי נחוש.
AL-MONITOR All-Access gives you unlimited access to all our journalism, the full Daily Briefing, exclusive interviews, premium newsletters, and live events — for less than $2/week.