"כל אחד מהבלוגרים שלנו הוא מראה לקבוצה מסוימת בתוך חתך הגיל הזה. לכן האתר הוא מראה של הדור", אומרת טל וולקוביץ', יזמית צעירה שביחד עם יזמית נוספת, יעל מונרוב, הקימו את האתר "מה וזה" - פלטפורמת בלוגים ותוכן ייעודית ל"דור ה-Y" (בני 35-20), יחגוג הקיץ [2014] שנתיים להיווסדו. "האתר מאוד הטרוגני", אומרת וולקוביץ', ומונרוב מוסיפה, "יש לנו ימניים ושמאלניים, מהעיר ומהפריפריה, סטרייטים והומואים ולסביות. כל החברה מקבלת כאן ייצוג".
שלוש מאות בלוגרים כותבים כיום באתר, שהחל את דרכו באוגוסט 2012 עם כמאה כותבים. לדבריהן, מספר המבקרים הייחודיים באתר בכל חודש כבר חצה את גבול שש הספרות. הגולשים מחפשים לקרוא תכנים שמעניינים אותם, למשל על אהבה, זוגיות, לימודים, עבודה, כסף, תרבות, פנאי וגם פוליטיקה.
בני דור ה-Y נחשבים העתיד של המדינה, אבל מצד שני נוהגים לזלזל ביכולותיו בטענה כי הדור הזה איבד את דרכו. לשיטת וולקוביץ' ומונרוב, האמת היא איפשהו באמצע: ייתכן שהדור הזה מפלס לו דרך משמעותית, אלא שהיא שונה מאוד ממה שייעדו לו במקור.
התפיסה הישראלית גורסת תמיד שכדי לעשות משהו משמעותי בחייך יש לעבוד בזירה הציבורית, לתרום לקהילה, לפעול חברתית; אלא שבני ה-35-20 כבר גדלו בעולם שונה והם מנסחים ישראליות אחרת, שלמתבונן מהצד נראית לעתים אולי אגואיסטית. חרף הגיוון בתכנים עליו מדברות המייסדות, הן מצביעות על קווי דמיון די ברורים בנושאים המעסיקים את הבלוגרים שלהן: "הנושאים הכי חמים הם זוגיות, קריירה או כסף. כל אחד בדור הזה רוצה לפני הכל לסדר את עצמו, אם זה במישור הרומנטי ואם במישור הכלכלי", אומרת וולקוביץ'.
AL-MONITOR All-Access gives you unlimited access to all our journalism, the full Daily Briefing, exclusive interviews, premium newsletters, and live events — for less than $2/week.