דילוג לתוכן העיקרי

ממדוע הישראלים לא חוגגים את "יום הניצחון"?

אף שמצעדי ניצחון ביום כניעתה של גרמניה הנאצית הפכו לשגרה בערים ישראליות רבות, ואף שהכנסת אישרה חוק המחייב את ציון יום הניצחון בטקס ממלכתי בכותל המערבי, ה-9 במאי לא נכנס לפנתיאון החגים הישראלים אלא נותר חג סקטוריאלי בלבד.
RTS15T0O.jpg
קראו 

השנה [9 במאי], כמו בכל שנה מאז שעלה ארצה ב-1990, אפרים פפרני, וטרן של מלחמת העולם השנייה, בן 94, יצעד במצעד הניצחון בירושלים וישתתף באירוע החגיגי בכנסת לכבוד הניצחון על גרמניה הנאצית. פפרני נולד בעיר צר'ניגוב בשנת 1925. בגיל 16 הוא הצטרף לצבא האדום, שירת בחיל הקשר במשך ארבע שנים והשתתף בשחרור של וינה בשנת 1945, שם גם נפצע. בארץ הוא הפך לנשיא ארגון החיילים והפרטיזנים נכי המלחמה בנאצים, ובשנת 2010 יחד עם חבריו ובסיוע רוסי הקים באשדוד מוזיאון למורשת הגבורה היהודית במלחמת העולם השנייה.

במוזיאון הקטן מוצגים מאות פריטים יקרי ערך ומשמעות – מדים של חייל בצבא האדום בעת המלחמה, מכתבים מהמלחמה, כלי אוכל, נשק וצילומים של החיילים היהודים הצעירים שלחמו בשורות הצבא האדום, ביניהם גם צילומים של פפרני. מדי שנה פוקדים את המוזיאון עשרות משלחות של תלמידים וסטודנטים ישראלים וגם משלחות של צעירים ונוער מחו"ל.

Access the Middle East news and analysis you can trust

Join our community of Middle East readers to experience all of Al-Monitor, including 24/7 news, analyses, memos, reports and newsletters.

Subscribe

Only $100 per year.