דילוג לתוכן העיקרי

מדוע חוק ההמלצות לא מעניין את הרשימה המשותפת?

כמחצית מחברי הכנסת של הרשימה המשותפת נעדרו השבוע מההצבעה על חוק ההמלצות. המסר המועבר למצביעיהם, המודאגים גם הם מרמיסת הדמוקרטיה הישראלית, הוא שחוק שנועד להגן על ראש הממשלה מחקירותיו אינו מטריד אותם.
RTX3HUCQ.jpg
קראו 

ברוב של 46 תומכים מול 37 מתנגדים, אושר ביום שני [27 בנובמבר] בקריאה ראשונה בכנסת "חוק ההמלצות" המכונה גם "החוק להשתקת המשטרה". 83 חברי כנסת בלבד השתתפו בהצבעה על החוק שנתפר על פניו למידותיו של ראש הממשלה בנימין נתניהו, במטרה למנוע מהמשטרה לפרסם לציבור את המלצותיה בעניין חקירותיו.

בסביבתו של נתניהו הדפו את הטענה כאילו מדובר בחוק שנועד להקנות לו כמה חודשים של "שקט ציבורי" – יוזם החוק ח"כ דוד אמסלם טען למשל כי מדובר בחוק למען זכויות אדם, אך מעשיהם ופעילותם הנמרצת למען החוק של מקורביו מעידים כי הם פועלים בשמו. אמסלם ויו"ר הקואליציה דוד ביטן לא רק שהדיחו את ח"כ בני בגין מוועדת הפנים בה נדון החוק רק כי הוא התנגד לו, אלא שבליכוד איימו על יו"ר סיעת כולנו, שר האוצר משה כחלון, שאם יצביע בכנסת נגד החוק הם ילכו לבחירות. כחלון כהרגלו התקפל ותמך בחוק.

Access the Middle East news and analysis you can trust

Join our community of Middle East readers to experience all of Al-Monitor, including 24/7 news, analyses, memos, reports and newsletters.

Subscribe

Only $100 per year.