דילוג לתוכן העיקרי

פרשת אברה מנגיסטו: לא בהכרח גזענות

פוליטיקאים ופרשנים מיהרו להפוך את היעלמותו בעזה של אברה מנגיסטו לפרשה של גזענות ממסדית. האמת העגומה היא שהיחס הנוקשה והמזלזל מצד נציגי המדינה אל משפחות הנעדרים והחטופים אינו נשמר רק לאתיופים.
The brother and mother of Avraham Mengistu, 29, an Israeli of Ethiopian descent who is reportedly held captive in the Gaza Strip, stand during a press conference in the southern city of Ashkelon on July 9, 2015, in which they called on Hamas to release his brother and the Israeli government to work toward his safe return. Two Israelis are being held captive in the Gaza Strip, including one detained by Hamas after crossing into the territory last year, Israeli officials said, raising fears of another hostage
קראו 

"המשפחה מעוניינת להוריד פרופיל, והעבירה מסר חד משמעי שלא להפוך את בנם לחלק מהמאבק החברתי של האתיופים. גם ככה הדברים יצאו מפרופרציה". את הדברים הללו אמר לאל-מוניטור גורם המקורב מאוד למשפחת מנגיסטו מאשקלון, שבנה אברה מוחזק לטענת ישראל ברצועת עזה. בחודשים האחרונים הגורם מלווה את בני המשפחה במאמציהם מול השלטונות להביא לשחרורו של אברה, צעיר ממוצא אתיופי הסובל ממצוקה נפשיות, שלפני עשרה חודשים עבר ביוזמתו את הגבול לרצועת עזה. דבר היעדרו הועלם מהציבור, והוסתר אפילו משרי הקבינט המדיני-ביטחוני, באמצעות צו איסור פרסום גורף.

מאז הסרת צו איסור הפרסום ביום חמישי (9 ביולי) לבקשת כלי תקשורת, פוליטיקאים ועיתונאים רבים תיארו את מוצאו האתיופי של מניגסטו כסיבה העיקרית לכך שהמדינה שמרה בסוד את היעלמותו. טורי פרשנות מנומקים הסבירו מדוע צבע עורו של הצעיר הוא הגורם לכך שראש הממשלה בנימין נתניהו לא עשה די כדי להביא לשחרורו. בידיעות אחרונות, למשל, כינו את מנגיסטו בכותרת ענק "השבוי השקוף". פרשן בעיתון הסביר כי "אם היו קוראים לו רבינוביץ'" המצב כבר היה אחר.

Access the Middle East news and analysis you can trust

Join our community of Middle East readers to experience all of Al-Monitor, including 24/7 news, analyses, memos, reports and newsletters.

Subscribe

Only $100 per year.