דילוג לתוכן העיקרי

פרשת עהד תמימי: כך ישראל יצרה סמל התנגדות לכיבוש

אילו הפוליטיקאים בישראל ידעו להתאפק ולא להגיב, הסטירה שנתנה הצעירה לחייל צה״ל בנבי סלאח הייתה נשכחת יום או יומיים לאחר האירוע. אבל שרשרת של טעויות ביטחוניות, תקשורתיות ואפילו תרבותיות, הפכו אותה לפנים של המאבק הפלסטיני בכל העולם.
Palestinian teen Ahed Tamimi enters a military courtroom escorted by Israeli security personnel at Ofer Prison, near the West Bank city of Ramallah, January 15, 2018. REUTERS/Ammar Awad - RC1E3EA8C290
קראו 

39 ימים חלפו מאז העלתה נירמין תמימי את סרטון הווידאו שבו תיעדה את בתה עהד סוטרת לחיילי צה"ל בכפר נבי סלאח. הסרטון הפך ויראלי ברשתות החברתיות ושודר בתחנות טלוויזיה רבות בעולם, אך כמו סרטונים רבים שהופצו לפניו, גם תוחלת החיים שלו הייתה אמורה להיות קצרה.  החיילים שספגו את המכות מבנות משפחת תמימי לא נגררו לפרובוקציה, והותירו את המקרה הזה סיפור עיתונאי קטן - גם אם הוא הצטלם היטב. ״אם היינו עוצרים אותן, היינו מגיעים לתוצאה גרועה ולא יודע איך זה היה נגמר״, הסביר אחד החיילים בחקירת האירוע. הם לא התרגשו מהתקרית, או הרגישו מושפלים או מבוזים מהעימות הקצר.

אולם אז נכנסו לתמונה חברי הכנסת והאגף הלאומני יותר בימין, ותפסו את מקומם של האיפוק והתבונה. קור הרוח של החיילים הלך והפך בדיון הציבורי לתבוסתנות. שר החינוך נפתלי בנט אמר כי מדובר ב״תמונות קשות״, וקבע כי הצעירות הפלסטיניות שהופיעו בהן ״צריכות לכלות את ימיהן בכלא״. שר הביטחון אביגדור ליברמן פסק כי הטיפול בעהד וביתר בני משפחת תמימי צריך להיות מחמיר ומרתיע. ליברמן הורה להטיל מגבלות על כל בני המשפחה, לרבות שלילת אישורי כניסה לישראל לעשרים מהם.

Access the Middle East news and analysis you can trust

Join our community of Middle East readers to experience all of Al-Monitor, including 24/7 news, analyses, memos, reports and newsletters.

Subscribe

Only $100 per year.