ישראל חוגגת בלי רגשות אשם
בזמן שצה"ל בלם בכוח ניסיונות חדירה לשטח ישראל והרג כ-60 פלסטינים, בתל אביב חגגו עשרות אלפים את הזכייה באירוויזיון וברשתות החברתיות גיבו את החיילים. "אני סומך על מאמציו של צה"ל שלא לפגוע בחפים מפשע", אומר לאל-מוניטור צעיר ישראלי.
עשרות אלפי ישראלים חגגו אתמול [14 במאי] בכיכר רבין בתל אביב את זכייתה של ישראל באירוויזיון. בזמן שעל הבמה הרחבה הופיעו הזמרת המנצחת נטע ברזילי וזמרים נוספים, היה מי שראה בכך טעם לפגם נוכח המתיחות הביטחונית בדרום, כשחיילי צה"ל בולמים ניסיונות חדירה של אלפי פלסטינים והורגים כ-60 מהם.
"לא בטוח שיום שבו נהרגו (עשרות) בני אדם בגבול עזה, מתאים לחגיגות אירוויזיון בכיכר. לשיקולך נטע ברזילי", צייץ איש הטלוויזיה אמנון לוי בטוויטר ועורר את חמתם של רבים. בתגובות הנזעמות הרבות בלטו הנרטיב הלאומי של הגנה על חיילי צה"ל והקביעה שאלו המנסים לחצות את הגדר הם בני מוות וכי חמאס אשם במותם. מגיבים רבים כתבו שדווקא בגלל זה ישראל צריכה לחגוג את הניצחון, את החיים שנמשכים למרות האירועים בגבול הרצועה.
שאיפה לנורמליות ואסקפיזם הם שניים מהגורמים המאפשרים לישראלים לחיות במדינה רוויית פיגועים, מלחמות או סתם מצב ביטחוני מתוח. איה-לב השילו (38) מתל אביב, שהשתתפה באירוע בכיכר רבין, מייצגת את האסקפיזם. "אני לא צופה בחדשות מתוך עיקרון", היא אומרת לאל-מוניטור. "החדשות מראות רק את מה שרע פה ולכן לא ידעתי ממש על האירועים (בעזה), רק בכיכר חבר עדכן אותי. זה עשה לי רע אך אני לא רואה את הקשר בין החגיגה בכיכר לאירועים בעזה. יש לשמוח על הזכייה באירוויזיון ואפשר בנפרד לקחת קשה את הדברים האחרים. נטע ברזילי כאישיות מביאה את הרוח החיובית ואני מעדיפה להתרכז בזה ולא ברע".