באופן מעט מפתיע, ההתנגדות הבולטת למערך הכשרות החדש של ארגון רבני "צהר", שיתחרה בזה של הרבנות, היא דווקא מתוך המחנה שלו. השבוע חתמו רבנים ותיקים בארגון צהר על עצומה נגד היוזמה וקריאה להחרימה [6 במארס]. בשיחה עם אל-מוניטור אומר הרב רפי פוירשטיין, מראשי צהר, כי אותם רבנים מתנגדים שייכים לזרם החרד"לי (חרדי לאומי), כלומר הם קרובים יותר בדעותיהם ההלכתיות לחרדים.
ארגון רבני צהר הוקם על ידי רבנים דתיים-לאומיים לאחר רצח יצחק רבין [1995] בעקבות הקרע שנוצר בחברה הישראלית אז. אחת ממטרותיו העיקריות של הארגון היא להנגיש את שירותי הדת בישראל לציבור הרחב באופן ידידותי לעומת המוסדות הדתיים הקיימים ובראשם הרבנות הראשית.
בישראל לרבנות הראשית מונופול חוקי על נישואין וגירושין, ובהתאם לפסיקת בג"ץ גם על מתן תעודות כשרות. בספטמבר 2017 קבע הרכב מורחב של בג"ץ כי הרבנות הראשית היא היחידה המוסמכת להעניק תעודות כשרות לבתי עסק, אך התיר במקביל לבתי עסק להציג עצמם ככשרים גם אם אינם מחזיקים בתעודת כשרות של הרבנות כל עוד ישמרו על אמות מידה דתיות ויהיו מפוקחים על ידי גורם אחר.
לפתח הזה שפתח בג"ץ נכנס ארגון רבני צהר, שהינו מנוסה בשבירת מונופול הרבנות בתחומים אחרים ובראשם הנישואין. בשנים האחרונות הגבירה צהר את מתן שירותי הדת החליפיים לאלה של הרבנות הראשית, למשל בעריכת חופות על ידי רבנים של צהר.
AL-MONITOR All-Access gives you unlimited access to all our journalism, the full Daily Briefing, exclusive interviews, premium newsletters, and live events — for less than $2/week.