הדילמה של ארגוני זכויות האדם בישראל
המינהל האזרחי הקשיח לאחרונה את הדרישות מארגוני שלום שמבקשים להפגיש בין פלסטינים לישראלים, והן מגיעות עד לכדי התערבות בוטה ולא מוצדקת בהתנהלותם. שיתוף פעולה עם הדרישות האלה עשוי לסכן את הארגונים, אבל התנגדות עלולה לסיים לחלוטין את פעילות.
המינהל האזרחי שיגר לאחרונה מסמך אזהרה לארגוני זכויות אדם בישראל, ודרש מהם להקפיד על ההנחיות החדשות שגיבש בקשר לבקשת אישורי יציאה לפלסטינים מהשטחים לפעילויות משותפות ליהודים וערבים. הארגונים נדרשים למסור מידע מפורט על הפלסטינים שנדרש עבורם אישור יציאה לישראל, ולפרט את מקורות המימון שלהם, כיצד הוכשרו פעיליהם, מה היו אמות המידה לבחירתם לתפקיד שהם ממלאים בשטחים, וכן פרטים מלאים על מבנה הארגון כולל מספרי טלפון של חבריו.
הארגונים גם נדרשו לספק מידע מפורט על הסדנאות שהם עורכים, על תכני המפגשים, המרצים, וכל פרט נוסף אחר שיסייע למינהל האזרחי ולשב"כ לבחון לעומק את הבקשות. דרישות אלה הן בנוסף לבדיקות הביטחוניות השגרתיות שעורך שב"כ.
במסמך שהועבר לארגונים בכותרת "חידוד נהלים חשוב הנוגע להיתרי ארגונים ישראלים", ארגוני זכויות האדם מוזהרים שאם לא ינהגו לפי הנהלים, יוטלו עליהם סנקציות ובקשותיהם לאישורים יידחו.