השוטרת הבדואית פורצת הדרך
סברין סעדי נענתה לקריאתו של המפכ"ל רוני אלשיך והתגייסה למשטרה כדי לשרת את קהילתה, אך הפכה מטרה לצעירים ערבים הרואים במעשיה בגידה. "כל אלו שתוקפים אותה צריכים לחשוב מה הם עשו בכלל למען החברה שלהם", אומר אביה בראיון לאל-מוניטור.
סרטון שהופץ ברשתות החברתיות מסעיר את המגזר הערבי בישראל ומציף מחלוקת מרכזית החוצה אותו: מצד אחד צעירים החשים שישראל היא מדינתם, ומצד שני צעירים החשים זרים בה ומתנגדים לכל מהלך הנתפס בעיניהם כנרמול יחסים עם הממסד הישראלי.
לפני כשבוע וחצי [21 בנובמבר] נחנכו שתי תחנות משטרה חדשות ביישובים ערביים בצפון – בג'סר א-זרקא ובכפר כנא. ארבעה ימים לאחר מכן פורסם בפייסבוק סרטון קצר בו נראית שוטרת צעירה, סברין סעדי, תושבת היישוב הבדואי בסמת טבעון, לבושה מדים וחיג'אב, עושה דרכה לתחנת כפר כנא בה היא משרתת, כשקבוצת מפגינים מגדפת אותה ויורקת עליה. סעדי אינה מגיבה ונכנסת לתחנה.
הסרטון הפך ויראלי במהרה והופץ בקרב קבוצות דתיות לאומניות בישראל ובשטחים, כאזהרה לצעירות וצעירים ערבים השוקלים להתגייס למשטרת ישראל או לכל שירות ביטחון ישראלי אחר.
בראיון לאל-מוניטור מספר עלי סעדי, אביה של סברין, כי בתו חזרה הביתה נסערת בסוף אותו יום, אך הוא עודד אותה על הדרך שבחרה ללכת בה – לשרת את הקהילה, ועל תגובתה המאופקת שכיבדה לדבריו את המדים שלבשה. "שמחתי שלא הגיבה", הוא אומר, "יש לה עור של פיל וזה דבר חשוב בחברה שלנו. השתיקה היא התגובה הטובה ביותר".