פעילי הבי-די-אס ואנשי שמאל שמאמינים כי סנקציות כלכליות יוציאו את ישראל מהשטחים, לא בזבזו בוודאי דמעות למקרא הידיעה (18 באוקטובר) על החשבון שמדינות באיחוד האירופי הגישו לישראל על החרמה והריסה של מבנים ומתקני תשתית באזור C שבגדה המערבית. שמונה חברות הקבוצה האירופית לסיוע הומניטרי (בלגיה, צרפת, ספרד, שבדיה, לוקסמבורג, איטליה, אירלנד ודנמרק), תובעות מישראל 30 אלף יורו עבור לוחות סולאריים ומבנים יבילים ששימשו כיתות לימוד. במכתב הנזיפה ששלחה הקבוצה למשרד החוץ בירושלים נאמר כי הריסה והחרמה של ציוד הומניטרי סותרות את מחויבויותיה של ישראל חוק הבינלאומי וגורמות סבל לתושבים הפלסטינים. מצד אחד האזור נתון לשליטתה הבלעדית, ומצד שני, היא אינה ממלאת את חובתה הבסיסית כלפי רבבות הפלסטינים הכלואים בין המאחזים השונים בהר חברון וכן בין "שטחי אש" הפזורים בבקעת הירדן.
ישראל עושה בגלוי כל שלאל ידה כדי לדחוק את רגליהם של הפלסטינים אל מחוץ לאזור, תוך שהיא מונעת מהם לפתח תשתיות ושירותים בסיסיים. האירופאים נכנסו לוואקום הזה והם ממלאים מקצת מהתפקידים שהשליט הישראלי אמור לבצע. אשר על כן, הסיוע ההומניטרי של מדינות אירופה, בשיתוף עם ארגונים ישראלים, הוא לצנינים בעיני ממשלת ישראל. כך הפך אזור C לאזור קרבות בין ישראל למדינות האיחוד האירופי. אלא שהקרבנות היחידים של הקרבות האלה הם התושבים הפלסטינים והתקווה לפתרון מדיני.
הנה קרב אופייני שהתנהל בינואר 2102. דו"ח פנימי שהודלף ממוסדות האיחוד האשים את ישראל בלא פחות מאשר "טרנספר כפוי" של האוכלוסייה הפלסטינית משטחי C, באמצעות קידום בנייה בשטח E1 שבין ירושלים למעלה אדומים. ישראל לא נותרה חייבת. כעבור מספר ימים הוציא המנהל האזרחי צווי הפסקת עבודה נגד מתקני אנרגיה חלופית שארגון "קומט" הישראלי הקים במימון ממשלת גרמניה. המתקנים הביאו מעט אור לבתיהם של 1,500 בני אדם ב-16 קהילות השוכנות בהר חברון. ממשלת גרמניה שתרמה למיזם 400 אלף יורו, כעסה, שר החוץ הגרמני אז, גידו וסטרוולה, דרש מנתניהו לפעול לביטול הצווים. עד לעימות הבא.
ואכן, לפני חצי שנה החרים המינהל האזרחי לוחות סולאריים שממשלת הולנד תרמה לתושבי ג'יב א־דיב. השבוע (22 באוקטובר) דווח ב"הארץ" כי בעקבות לחץ מצד ממשלת הולנד שמימנה את המתקן, הורה נתניהו למנהל להחזיר את הלוחות למקומם. אירופה יכלה לרשום לזכותה ניצחון קטן, אך נתניהו נותר המנצח הגדול. בסך הכל הוא הקריב פיון למען מלכות ישראל השלמה וכדי להגן על משפחת המלוכה.
AL-MONITOR All-Access gives you unlimited access to all our journalism, the full Daily Briefing, exclusive interviews, premium newsletters, and live events — for less than $2/week.