הד"ר מחמוד א-זהאר, מבכירי הנהגת חמאס בעזה, מכחיש פרסומים בסוכנות הידיעות "וואטן 24" ובעיתון המצרי "אל-יום אל-סאבע" כי התפטר מהלשכה המדינית של חמאס לאחר בחירתו של איסמאעיל הנייה לראש הלשכה. ''זוהי עיתונות צהובה,'' קבע א-זהאר בהודעה שפרסם מטעמו, ואשר הופצה לסוכנויות הידיעות הפלסטיניות והמצריות. א-זהאר טען כי מדובר בתעמולה ישראלית שנועדה לערער את הנהגת חמאס, ובהודעה נוספת שפרסם אף האשים את תנועת הפת"ח בהפצת ידיעות שיקריות עליו.
אולם לאל-מוניטור נודע כי תוצאות הבחירות ללשכה המדינית יצרו קרע עמוק בתנועה. גורמים פלסטינים בעזה וגורם ביטחוני בישראל, העוקבים אחר השינויים בצמרת חמאס, מאשרים כי א-זהאר איים בהתפטרות וחזר בו בעקבות לחץ מצד חברי ההנהגות המדינית והצבאית מהזרם הנצי בתנועה. לדברי הגורמים, א-זהאר השתכנע כי רק מתוך הנהגת התנועה הוא יוכל לפעול ביעילות לסיכול תהליכי ההתמתנות העוברים עליה בעקבות בחירת הנייה, ולביטול התיקונים באמנת חמאס שעליהם הכריז חאלד משעל.
רמז עבה לקרע ולחוסר שביעות רצונו מהרוחות החדשות הנושבות בתנועה הביע א-זהאר ב״וועידה ה-11 לשמירת העקרונות הלאומיים" שנערכה ביום ראשון (14 במאי) בעזה. א-זהאר הזהיר בפומבי את הנייה ואת הפלג הפרגמטי בתנועה, מבלי להזכיר אותם מפורשות, שלא יאמצו את התיקונים עליהם הכריז משעל ערב פרישתו מהתפקיד, ולפיהם חמאס יוכל להכיר בקווי 67׳ כגבולותיה העתידיים של המדינה הפלסטינית. "חמאס לעולם לא תוותר על הנשק ולעולם לא תוותר על עקרונותיה", הצהיר א-זהאר. הוא גם שיגר עקיצה לעבר ההנהגה הנבחרת החדשה ולעבר הרשות הפלסטינית: "מי שחושב שמדינות המערב או המזרח (הכוונה למדינות ערב המתונות הלוחצות על הרשות להגיע להסכם עם ישראל; ש״א) ידאגו לאינטרסים או לזכויות של הלגיטימיות של העם הפלסטיני לוקה באשליה, וזה רק יוביל לקטסטרופה חדשה". לדבריו, אף אחד מלבד חמאס לא ידאג לאינטרסים ולזכויות של העם הפלסטיני.
AL-MONITOR All-Access gives you unlimited access to all our journalism, the full Daily Briefing, exclusive interviews, premium newsletters, and live events — for less than $2/week.