לקראת ביקור נתניהו בוושינגטון, מתחיל המאבק על אוזנו של טראמפ
נתניהו ייפגש עם הנשיא האמריקאי בפברואר, והממשל האמריקאי יאלץ בקרוב להתמודד עם לחצים מנוגדים: בזמן שבישראל מנסים להוציא ממנו הסכמה לבנייה בגושי ההתנחלויות, הפלסטינים מפעילים את האיחוד האירופי ואת מצרים כדי לשמור על עיקרון שתי המדינות.
לקראת ביקורו הקרוב של ראש הממשלה בנימין נתניהו בוושינגטון בפברואר, ופגישתו הצפויה עם הנשיא דונלד טראמפ, יאלץ הממשל האמריקאי להתמודד בקרוב עם לחצים מנוגדים - מצד אחד ישראל ומצד שני הפלסטינים, האיחוד האירופי ומצרים.
לדברי מקור בכיר במשרד החוץ הישראלי האמון על ההכנות לביקור נתניהו, ישראל מנסחת כעת טיוטת הצעה שתוגש לנשיא טראמפ ולאנשי צוותו, כדי לעקר מראש כל הסכם עתידי עם הפלסטינים. בטיוטה יוצע לממשל האמריקאי החדש להכיר בריבונותה העתידית של ישראל על גושי ההתנחלויות, מבלי להגדיר מראש את היקפם. כמו כן, ישראל תבקש הבטחות שארה"ב תמנע כל מהלך דיפלומטי לבנאום הסכסוך הישראלי-פלסטיני - כולל המשך של ועידת פריז מ-15 בינואר או כל החלטה נוספת במועצת הביטחון בסוגיית חוקיותן של ההתנחלויות בגדה המערבית.
לעומת זאת, העתקתה של שגרירות ארה"ב לירושלים לא נמצאת בראש סדר העדיפויות של ישראל, מתוך חשש שזה עלול להוביל לתסיסה בגדה המערבית. הסכם כזה עם הממשל החדש יעניק לממשלתו של נתניהו יד חופשית להרחבת ההתנחלויות, במיוחד בתוך הגושים הגדולים ובאזור ירושלים. נתניהו גם יבקש להטיל סנקציות חדשות על איראן.