נראה שרוסיה מתכוננת בשבועות הקרובים לתמיכה מחודשת במתקפה רבתי של כוחות המשטר הסורי, מתוך כוונה לכבוש מחדש את חאלב, ואולי גם את א-רקה, מידי ג'בהת אל-נוסרה ושאר ארגונים המסונפים אליו.
מוחמד בלוט כתב בא-סאפיר, עיתון שותף לאל-מוניטור: "הרוסים יעמידו במבחן את מטוסי הסוחוי שלהם, ויהמרו על מתקפה קרקעית ישירה שתחליש את הארגונים החמושים בסוריה, במקום להביסם. יש לציין שבידודו של ג'בהת אל-נוסרה משאר הסיעות החמושות - משימה שעלולה להיות קשה ומסובכת לביצוע - תנחית מהלומה כבדה במיוחד על אותן סיעות מאחר שעוצמתו של ג'בהת אל-נוסרה והאידאולוגיה שלו הן עמוד התווך שמאחד את כולן".
בכירים במוסקבה אינם מסתירים את כוונתם לפעול נגד ג'בהת אל-נוסרה - ארגון הבן של אל-קאעידה בסוריה, וכן נגד אותם ארגונים שרצו ליצור עמו בריתות טקטיות, כמו אחראר א-שאם. רוסיה הציעה הפוגה בקרבות לארגונים כמו אחראר א-שאם, אם ירחיקו עצמם מג'בהת אל-נוסרה, אך עד כה ללא הועיל, שכן דווקא אחראר א-שאם ממשיך לשתף פעולה עם ג'בהת אל-נוסרה.
הממשל האמריקאי מתקשה לבחור בין השותפות שלו עם רוסיה, שהובילה להפוגה חסרת-תקדים (אך שברירית) במעשי האיבה, וכן לחידוש (מהוסס משהו) של השיחות הפנים-סוריות, לבין שאר שותפותיו האזוריות - שאינן ששות לרסן את הארגונים הנלחמים בשליחותן, כל עוד הנשיא בשאר אל-אסד נמצא עדיין בשלטון, גם אם אותם ארגונים משתפים פעולה עם ג'בהת אל-נוסרה.
AL-MONITOR All-Access gives you unlimited access to all our journalism, the full Daily Briefing, exclusive interviews, premium newsletters, and live events — for less than $2/week.