בכירים ב״תנועה להצלת ירושלים היהודית״ זועמים על רמון, שוקלים לפרוש
התנועה החדשה של חיים רמון פרסמה סרטון שנוי במחלוקת שמציג את תושביה הערבים של ירושלים כמחבלים, ושזעזע אפילו את כמה ממייסדיה. ״הלכו לכיוונים שאינני יכול לתת להם יד״, אמר אחר מהם לאל-מוניטור.
את התנועה להצלת ירושלים היהודית יזם והקים השר לשעבר חיים רמון, שהיה יו"ר ההסתדרות ומבכירי מפלגת העבודה. בחודשים האחרונים יצר רמון קשר עם אנשי שמאל ומרכז ושכנע אותם להתגייס ליוזמה למניעת רוב ערבי בגבולות ירושלים, באמצעות היפרדות משכונות פלסטיניות במזרח העיר.
לא ברור אם היוזמה של רמון נועדה לסלול את דרכו חזרה לפוליטיקה, אבל אנשי התנועה שיזם טוענים כי בחודשים האחרונים זה הדבר העיקרי שעניין אותו. לאל-מוניטור נודע כי הסיטואציה הזאת, יחד עם סרטון מסית שפורסם מטעם התנועה, הביא לגל של פרישות מצד בכיריה - קצת יותר מחצי שנה אחרי היווסדה.
הטיעון המרכזי שעומד מאחורי התנועה להצלת ירושלים הוא שאם ישראל לא תפעל מהר היא תתעורר למצב שבו בעיר בירתה יהיה רוב של בעלי זכות בחירה ערבים, רובם ממזרח ירושלים, שיוכלו לשנות את המאזן הפוליטי בעיר. תושבי מזרח ירושלים הם בעלי תושבות ישראלית ולכן הם יכולים להצביע בבחירות לראשות העירייה. התגייסות שלהם יכולה להוביל לבחירת ראש עיר ערבי.
רק 0.7 אחוזים מתושביה הערבים של ירושלים הצביעו בבחירות המוניציפליות האחרונות ב-2013, מה שלא מפריע לחברי התנועה לטעון שהם עלולים להשתמש בכלי הדמוקרטי הזה - בחירות - כדי לכבוש את העיר.