קשישה נרצחה בעזה – חמאס יוציא להורג 13 פושעים
מגפת הפשיעה ברצועה מלחיצה את חמאס, שהודיע על כוונה להוציא להורג 13 פושעים פלסטינים (ובינתיים שלושה כבר הוצאו להורג) "למען יראו וייראו", חלקם בשידור חי בטלוויזיה. ארגוני זכויות אדם מקומיים טוענים כי הייאוש והעוני מדרדרים צעירים לפשע, וקוראים לחמאס להפנות משאבים צבאיים לטובת תושבי עזה.
על רקע הוויכוח בישראל בנוגע להטלת עונש מוות על מחבלים לקראת כניסתו של אביגדור ליברמן למשרד הביטחון, ברצועת עזה מתכננים להוציא להורג פושעים פלסטינים. ואכן, כבר בלילה שבין שני לשלישי [30 במאי] הוציא חמאס להורג שלושה תושבי עזה שהורשעו ברצח.
מוקדם יותר [26 במאי], עוד לפני הוצאתם להורג של שלושת הפלסטינים, הודיע סגן ראש הלשכה המדינית של חמאס איסמעיל הנייה על החלטת הארגון להוציא להורג 13 אסירים פלסטינים שנידונו בעבר למוות. חמאס גם הודיע כי גזרי הדין יבוצעו בכיכר פלסטין בעזה לעיני תושביה למען יראו וייראו, כמו בכל המשטרים האפלים.
הודעתו של הנייה מטלטלת את החברה הפלסטינית בין עזה לרמאללה ובין תומכי ההוצאות להורג למתנגדיהן – למשל הרשות הפלסטינית. בעקבות הביקורת של ארגוני זכויות אדם ברצועה חזר בו חמאס מהכוונה לבצע את ההוצאות להורג בכיכר פלסטין, והסביר כי אלה יתקיימו במתחם סגור לעיני עיתונאים, שיורשו לצלם ולשדר את התמונות כדי להראות איך חמאס נלחם בפשיעה. ההוצאה להורג הראשונה בוצעה בכלא בעזה.
מאז ההפיכה הצבאית ברצועה [יוני 2007) ועד עתה, ראשי התנועה נוהגים להתהדר בפניי על שהצליחו להשליט סדר וביטחון בעזה אחרי ה"פאודה"(כאוס) הפרועה שאיימה, לטענתם, על החברה הפלסטינית בימיו של יאסר ערפאת ובתקופת שלטון אבו מאזן ברצועה. הבעיה מבחינת חמאס היא, שכעת גם שלטונו שלו נתון לביקורת קשה [בין השאר] עקב התגברות הפשיעה המקומית.