כיכר רבין בתל אביב ראתה הרבה הפגנות גדולות. היא הייתה הבמה לעצרות של הימין ושל השמאל, בעד הסדר מדיני ונגד הסדר מדיני, למחאות על עניינים אידאולוגיים עקרוניים ולמחאות על נושאים כלכליים וחברתיים, אבל ההפגנה ההזויה מכולן הייתה עצרת התמיכה בחייל היורה מחברון (19 באפריל).
הגעתי לכיכר רבין כי רציתי לראות במו עיניי מי האנשים שיבואו לעצרת, ואם אלאור אזריה, החייל שירה והרג מפגע פלסטיני מנוטרל בחברון ב-24 במארס, באמת הפך לגיבור לאומי, או שזו רק אשליה אשר פעילי ימין יצרו ברשתות החברתיות.
בשעת העצרת התברר שלכיכר רבין הגיעו רק כמה אלפי מפגינים, הרבה פחות מהצפי של המארגנים ל-20 אלף איש. ויותר משהייתה זו הפגנת תמיכה בחייל, זו הייתה הצגה של שדר טלוויזיה שנוי במחלוקת, שניצל בציניות את דאגתם הכנה של הורי החייל העצור. שרון גל, בעבר כתב ומגיש בערוץ 10 שנאלץ לעזוב בגלל טענות להתנהגות שאינה הולמת, גוייס לפני הבחירות הכלליות ב-2015 לתנועת ״ישראל ביתנו״ של ח"כ אביגדור ליברמן. הוא נכנס לכנסת, אולם אחרי חצי שנה בלבד החליט שמיצה את תרומתו הפוליטית ופרש. בכהונתו הקצרה גל היה אחראי בעיקר לכמה עימותים מתוקשרים. בדיון שעסק בארגון ״שוברים שתיקה״ הוא הוצא מהמליאה לאחר שכינה את חברי הכנסת של מרצ ״חבורה של משת״פים״ ו״פושעים״.
מאז פרישתו הוא מגיש בערוץ 20 - ערוץ טלוויזיה בעל נטייה ימנית ולאומנית מובהקת - תוכניות שבהן הוא מעביר את מסריו המיליטנטיים לקהל צופיו. מרגע פרסום סרטון ״בצלם״ שבו נראה החייל אלאור אזריה יורה והורג את המפגע הפלסטיני בחברון, גל וערוץ 20 פתחו בקמפיין לשחרורו של החייל ממעצר. אולם כנראה שהקמפיין התקשורתי לא הספיק, וגל הגה את הרעיון לצאת מהאולפן הסגור ולקיים עצרת תמיכה בכיכר המרכזית להפגנות בישראל, כיכר רבין.
AL-MONITOR All-Access gives you unlimited access to all our journalism, the full Daily Briefing, exclusive interviews, premium newsletters, and live events — for less than $2/week.