בגליונו האחרון [22 באפריל] הקדיש השבועון המוערך "האקונומיסט" את אחד ממאמריו ליו"ר האופוזיציה הישראלי יצחק הרצוג. כותרתו נוסחה כשאלה כמעט רטורית: "האם המסך יורד על הרצוג?" (Curtains for Herzog?). בהמשך הוא תואר כמי שגורלו נגזר, כמנהיג אופוזיציה שכשל בהצבת אלטרנטיבה לליכוד בראשות בנימין נתניהו, כמי שמפלגתו אינה מצליחה להציג חלופה קוהרנטית ואפקטיבית לליכוד. בקיצור, יו"ר אופוזיציה אידיאלי עבור ראש הממשלה נתניהו.
עבור הרצוג, שמקפיד לקרוא בקביעות את מאמרי הדעה בעיתונים המובילים בעולם, המאמר הזה היה צורב במיוחד. הוא שיקף באכזריות את מצבו בעיניים נטולות אג'נדה מחוץ לישראל - שם נחשב הרצוג רק לפני כשנה כמי שעשוי להביא להפלת שלטונו של נתניהו.
יום לפני פרסום המאמר הקטלני באקונימיסט [21 באפריל], נאלץ הרצוג להתמודד עם מאמר המערכת הנחרץ של עיתון "הארץ" שקרא בפשטות להחלפתו. הסיבה: התבטאותו הבעייתית והאפולוגטית של יו"ר האופוזיציה בכנס פוליטי באשקלון, שאמר על מפלגת העבודה כי היא מצטיירת בציבור כתמיד אוהבת ערבים. האמירה האומללה הזו, אשר נועדה כנראה לשרת את נסיונותיו של הרצוג למשוך את מפלגת העבודה ימינה, על מנת לעצור את זליגת המנדטים ליאיר לפיד, רק הזיקה. היא חשפה את אובדן הדרך והבלבול במפלגת השמאל מרכז הישראלית הראשית, והציגה את הרצוג, שנחקר כמה ימים קודם לכן במשטרה באזהרה בחשד לקבל תרומות אסורות - כטובע המנסה להיאחז בקש. הסערה שנגרמה בעקבות ההתבטאות הזו, אשר ספגה ביקורת קשה מתוך מפלגת העבודה, רק הגבירה את הקולות מאחורי גבו שקבעו כי תם זמנו ועליו לפרוש או להשעות את עצמו עד לתום החקירה.
עם זאת, בתחילת השבוע השמש בכל זאת האירה מעט פנים להרצוג. נראה שמבחינה פלילית לפחות, יו"ר המחנה הציוני יכול לנשום לרווחה. על פי הדלפות שיצאו מהמשטרה [24 באפריל], דווח בתקשורת כי אין די ממצאים שניתן לבסס באמצעותם כתב אישום, ועל כן המשטרה עומדת להמליץ לסגור את התיק נגדו.
AL-MONITOR All-Access gives you unlimited access to all our journalism, the full Daily Briefing, exclusive interviews, premium newsletters, and live events — for less than $2/week.