אווירה של ייאוש שוררת במסדרונות השלטון בבניין המוקטעה שברמאללה. בכירים ברשות הפלסטינית סיפרו לאל-מוניטור על כעס רב יותר כלפי העולם הערבי מאשר כלפי ישראל. הם מתוסכלים מהעובדה שהמשטרים בעולם ערבי מתמקדים בסכסוכים בסוריה, בעיראק ובתימן, על חשבון סוגיית כינונה של מדינת פלסטין. קיימת תחושה שהם איבדו הרבה מיכולת השתדלנות שלהם בארצות הברית ובאירופה, המרוכזות ממילא בעיקר בהסכם הגרעין מול איראן.
על כן, הפלסטינים מחפשים רעיונות יצירתיים להצתה מחדש של העניין הבינלאומי במציאת פתרון לסכסוך, תוך ניסיון לערב בתהליך את מדינות ערב. מקור פלסטיני בכיר סיפר לאל-מוניטור על מחשבותיו בנוגע לפתרון חיצוני שיביא למהפך במצב - מעין ''דאוס אקס מכינה,'' שנועד לחלץ את הפלסטינים מהקיפאון הנוכחי. המקור, שנהנה מקשרים טובים בחצר המלוכה הירדנית, מבקש להתניע מחדש את רעיון הקונפדרציה הירדנית-פלסטינית, שהעלה לאחרונה בפני הנשיא אבו מאזן וחברי פמלייתו של מלך ירדן.
מאפייני הקונפדרציה, על פי אותו מקור בכיר, ישרוטטו בהסכם קונפדרטיבי שייחתם בין שתי המדינות הריבוניות - לכל אחת מהן תהיה רשות ביצועית עצמאית, בירה משלה (אחת היא עמאן, והשנייה מזרח ירושלים) ופרלמנט משלה, יוקמו מוסד פרלמנטרי משותף שידון בענייני הקונפדרציה, אזור כלכלי משותף של סחר חופשי, מיזמים כלכליים משותפים באזור ים המלח, ומנגנונים משותפים לחלוקת מים ואנרגיה. כמו כן, יותקנו מגנונים ואמצעים משותפים לשמירה על הביטחון ולמלחמה בטרור, בעיקר בבקעת הירדן.
על פי אותו מקור, הקונפדרציה תוקם רק לאחר כינונה של מדינת פלסטין. אך לדבריו, ניתן להגיע להסכמה עקרונית עוד הרבה לפני כן, ולו כדי להעניק לירדן תפקיד מרכזי יותר במשא ומתן לכינונה של המדינה העתידית. מעורבותה של ירדן במשא ומתן נתפסת בעיני רבים מבכירי הממשל כחיונית, בכמה וכמה מישורים:
AL-MONITOR All-Access gives you unlimited access to all our journalism, the full Daily Briefing, exclusive interviews, premium newsletters, and live events — for less than $2/week.