אני לא מאמין שזה קורה לי, אבל שר הביטחון משה "בוגי" יעלון מעורר בי געגועים לקודמו בתפקיד, אהוד ברק.
כששמעתי את סגן שר הביטחון דני דנון מהליכוד מכריז כי "ישראל לא מעוניינת בפתרון שתי המדינות, וגם לא תדון בו", המתנתי בנשימה עצורה לתגובת הבוס הישיר שלו. האם שר הביטחון, שהוא השר הבכיר ביותר בממשלה, יתנער מדבריו של סגנו שסותרים את עמדתו הפומבית, ולכאורה גם הרשמית, של ראש הממשלה בנימין נתניהו? כלום פוליטיקאי שחותר לראשות הממשלה יכול להרשות לעצמו לעבור לסדר היום על סטירת לחי כה מצלצלת למסר המרכזי של נאום בר אילן, שהיה לחוד החנית של מדיניות החוץ הישראלית? אגב, ביום שישי זה ימלאו ארבע שנים לאותו "נאום היסטורי", שהתגלה כלא יותר מאשר תרגיל מבריק ביחסי ציבור.
מצד שני, נזכרתי כי השר יעלון עצמו, טרם מינויו לשר הביטחון לפני מספר חודשים, השמיע מילים קשות מאלה בנושא. יעלון, אז המשנה לראש הממשלה והשר לעניינים אסטרטגיים אמר בראיון לעיתון מעריב "עזוב את הביטויים. אין לך פרטנר לזה. אבו מאזן סירב לזה. הוא לא יסכים לשים קץ לתביעות הפלסטיניות, גם אם ניסוג לקווי 1967. הוא לא יוותר על זכות השיבה... יש לא מעט גורמים אצלנו שחוזרים על הפרדיגמה המוטעית, שנוכל להגיע לסוף הסכסוך בקווי 1967.'' וכדי להסיר ספק בנוגע לדעתו לגבי האפשרות של הקמת מדינה פלסטינית עצמאית, אמר יעלון באותו ראיון כי "לפלסטינים יש היום שתי ישויות עם עצמאות פוליטית."
אז איך אפשר לצפות ממנו, שאלתי את עצמי, לגנות את התבטאויותיו של סגנו?
AL-MONITOR All-Access gives you unlimited access to all our journalism, the full Daily Briefing, exclusive interviews, premium newsletters, and live events — for less than $2/week.