אין זה פלא שבנימין נתניהו לא ניסה אפילו להסתיר את אכזבתו מניצחונו של חסן רוחאני בבחירות לנשיאות איראן. החלפתו של "היטלר המודרני", כפי שכינה את אחמדינג'אד באחד מביקוריו בארה"ב (2008), במנהיג שנחשב למתון ולפרגמטי, טרפה את קלפי ההסברה של נתניהו והותירה אותה ללא הג'וקר. עכשיו יתקשה ראש הממשלה להפחיד את הציבור ב"שואה שנייה", ואגב כך להסיח את דעתו מהבעיה הפלסטינית.
ואם מדברים על הבעיה הפלסטינית, לנתניהו יש סיבה נוספת לאכזבה. סקר דעת הקהל השנתי של אוניברסיטת אריאל, זו השוכנת בלבה של ההתנחלות שהפכה לעיר, פורסם תחת הכותרת: "הציבור הישראלי הופך פרגמטי יותר וחותך שמאלה." הסקר שערך מכון "מאגר מוחות" במחצית השנייה של מאי בקרב האוכלוסייה היהודית הבוגרת בתחומי הקו הירוק, מצביע על כך שהימין איבד את הרוב המוחלט שלו. לראשונה, שיעור אלה המגדירים עצמם "ימני" ירד מ- 57% בשנת 2012 ל-48% השנה. זאת, לעומת עליה בהיקף המגדירים עצמם כ"מרכז" או "שמאל" – מ-43% ל- 52%.
נתניהו לא לבד. נראה כי ממצאי הסקר מחרידים גם את אושיות עולמו של מנהיג הבית היהודי, שר הכלכלה נפתלי בנט. אחרת, קשה להסביר מדוע בחר להתבטא, במהלך כנס של מועצת יש"ע בירושלים (17 ביוני), כי "רעיון המדינה הפלסטינית מאחורינו". זאת, בשעה שחלק מחברי הקואליציה קוראים לחידוש המשא ומתן עם הפלסטינים ולפתרון של הסדר קבע.
וזה מה שמביא אותנו לנתונים המפתיעים מכל בסקר:
AL-MONITOR All-Access gives you unlimited access to all our journalism, the full Daily Briefing, exclusive interviews, premium newsletters, and live events — for less than $2/week.