אז למי בנימין נתניהו יטלפן ראשון מייד אחרי שייוודעו תוצאות הבחירות? כנראה שלאף אחד. ראשי ממשלה שנבחרים מחדש לא מוציאים שיחות טלפון אלא מקבלים אותן. אולי מוטב יהיה לנתניהו, בהנחה הסבירה שייבחר מחדש, שימתין קלות בטרם יתפנה לטלפונים ולשאר הסחות דעת, ויקדיש כמה דקות לעצמו ולמחשבותיו.
יו”ר הכנסת, רובי ריבלין, העריך בראיון שהעניק, כי לאחר שתי קדנציות בתפקיד הרם מכל, במהלכן לא זכור מהלך מטלטל כלשהו, נתניהו יבקש להטביע חותם היסטורי במהלך הקדנציה השלישית. אחרי הכל - אם עכשיו הוא לא יעשה היסטוריה, זה כבר לא יקרה לעולם. והרגע הנכון בעבורו לעשות זאת יהיה מיד עם תום הבחירות, בטרם יתחיל במלאכת הרכבת קואליציה. השלב הראשון הוא הגדרת המטרות.
בקדנציה החולפת הוא רצה לחדש את הקפאת הבנייה בהתנחלויות אבל נסוג בלחץ השותפות בקואליציה. נטה להתנצל בפני טורקיה על אירועי המרמרה, אבל חזר בו בגלל השותפות בקואליציה. פעם אחר פעם פזל בחשש לעבר "השותפות הטבעיות” בכל צומת דרכים דרמטי שאליו נקלע. הפעם, מוטב שקודם כל ישאל עצמו מה הוא רוצה להשיג בקדנציה, ורק אז יתחיל להרכיב קואליציה שתאפשר לו לעשות זאת.
רק אחר כך הוא יוכל להתפנות לשיחות הטלפון. אני יכול לחשוב על שלושה אנשים שיהיו זמינים עבורו, ויוכלו לסייע לו בניסוח סדרי עדיפויות.
AL-MONITOR All-Access gives you unlimited access to all our journalism, the full Daily Briefing, exclusive interviews, premium newsletters, and live events — for less than $2/week.