דילוג לתוכן העיקרי

הג'יהאד האסלאמי מאיים על ישראל אבל מהסס לתקוף

למרות ההתרברבות וההצהרות המאיימות, הנהגת הג'יהאד האסלאמי מודעת היטב לחולשותיה כארגון קטן בעזה המונה מספר זניח של חמושים. פגיעה משמעותית בה – כפי שמאיימת ישראל – עלולה להוות מכת מוות עבור הארגון.

RTS1HSE1-1.jpg

השבוע הותר לפרסום כי צה"ל פרס סוללות כיפת ברזל לאורך הגבול עם עזה ובגוש דן [14 בנובמבר]. במערכת הביטחון בישראל גוברות ההערכות, כי הג'יהאד האסלאמי מתכנן פעולת נקם לאחר שישראל הודתה שהיא מחזיקה בגופות אנשי הארגון שנהרגו בהפצצת מנהרת הטרור ברצועה [30 באוקטובר].

כדי להרתיע את הג'יהאד האסלאמי מלפעול, פרסם מתאם פעולות הממשלה בשטחים, האלוף יואב פולי מרדכי, הודעת אזהרה מוסרטת בשפה הערבית [11 בנובמבר]. "אנחנו מייעצים להנהגת הג'יהאד האסלאמי בדמשק לנקוט זהירות ולשלוט בעניינים. מפקד הג'יהאד האסלאמי הפלסטיני בדמשק ומנהיגי הארגון – רמדאן שלח וזיאד נח'אלה – קחו מהר את העניינים לידיים, כי אתם אלה שתישאו באחריות", סימן האלוף מרדכי את המטרה. כלומר אם הג'יהאד האסלאמי יעז לתקוף את ישראל, ראשי הג'יהאד יחוסלו. חד וחלק.

הרמז העבה הובן היטב בצד השני. בהודעה מטעם פלוגות אל-קודס (הזרוע הצבאית של הגיאהד האסלאמי) נאמר: "האיומים של האויב לפגוע בהנהגת הארגון הם הכרזת מלחמה, ואנו נתמודד עימם. האיומים האלה חושפים את הכוונות האמיתיות של הציונים".

SUBSCRIBER EXCLUSIVE

Continue reading this exclusive analysis

Original reporting and analysis unavailable elsewhere. Subscribe to AL-MONITOR to read this story and access everything we publish