דילוג לתוכן העיקרי

המיליציות בעיראק שואפות להיות כמו משמרות המהפכה של איראן

 ראשי יחידות הגיוס העממיות של עיראק רואים בעצמם מוסד שלטוני ״חלופי״, בדומה למשמרות המהפכה האיסלאמית של איראן; ״אתחול״ היחסים בין טורקיה לאיראן נתקל במהמורה בנושא הסורי; ארה״ב וסוריה חייבות להגיע להסכם על סוריה.

Vehicles of the Hashid Shaabi (Popular Mobilization) take part in a military parade in the streets of Baghdad, Iraq July 12, 2016. REUTERS/Khalid al Mousily - RTSHJ8K

ראשי המיליציות בעיראק מאשימים את הממשלה ב״שחיתות״

למיליציות העממיות של עיראק אין שום כוונה להתמזג בצבא, כפי שמדווח ז׳אן עזיז מביירות, שם התקיימה פגישה בין דיפלומטים מערביים לבין נציגי ארגונים חוץ ממשלתיים ובכירי יחידות הגיוס העממיות (PMU) של עיראק.  

״נהיה כוח צבאי וחלק מהמדינה, אבל לא חלק מהצבא העיראקי. זה נובע מכל מיני סיבות שכבר הסברנו להם, כלומר השחיתות שנפוצה במוסדות השלטון העיראקי, ואני חושב שהם הבינו את הנקודה. הבהרנו להם שאנחנו צבא חלופי שכפוף למדינה, ממש כמו משמרות המהפכה האיסלאמית של איראן״, סיפר לעזיז אחד מראשי המיליציות של עיראק.

אותו בכיר ב-PMU אף ביקש לשנות את התפיסה הרווחת שהמיליציות הן עדתיות, ובמקום זה ביקש להדגיש שהן מורכבות מלאומנים עיראקים, ולא מפרטיזנים שיעים.  

SUBSCRIBER EXCLUSIVE

Continue reading this exclusive analysis

Original reporting and analysis unavailable elsewhere. Subscribe to AL-MONITOR to read this story and access everything we publish