הנתק בין סוריה למדיניות הטרור אמריקאית
הממונה על המודיעין בממשל האמריקאי, ג'יימס קלאפר, צופה הסלמה ב"אלימות ובאי הוודאות הפוליטית" במזרח התיכון בשנת 2014.
עם סיומן ללא תוצאות של שיחות ז'נבה II, על סוריה, הציג השבוע הממונה על המודיעין בממשל האמריקאי, ג'יימס קלאפר, תחזית קודרת בסוגיית הטרור במזרח התיכון. זאת כחלק מ"הערכת האיום הגלובלית של קהיליית המודיעין בארצות הברית", שהוצגה בפני ועדת המודיעין של הסנאט.
"אי הוודאות הפוליטית והאלימות באזור יתגברו בשנת 2014", נאמר בהצהרתו של קלאפר, אשר הוסיף שהמלחמה בסוריה "יצרה הזדמנויות לארגונים קיצוניים למצוא לעצמם שטחי הפקר מתוכם הם פועלים כדי לערער את יציבותן של ממשלות חדשות וכדי להכין את הקרקע למתקפות נגד אינטרסים מערביים".
במילים אחרות, איום הטרור על האזור הולך מדחי אל דחי, בעיקר בשל המלחמה בסוריה. ברוס ריידל, מומחה למודיעין ולמלחמה בטרור, כותב לאל-מוניטור שישראל מוקפת יותר מתמיד באל קעידה ובארגונים נוספים המסונפים לו. לדבריו, "התפשטותם של ענפי אל קעידה באזור היא תוצאה של ההתעוררות ברחוב הערבי ושל הכאוס שהשתרר בעקבותיה, ולא של תוכנית אב שפיתח הארגון".
אם כך, זה מה שנותר מהריגוש המוגזם שהבטיח "האביב הערבי", אף שנדמה כי מדיניות ארצות הברית בנושא הסורי עדיין מושפעת מאותן הנחות יסוד מוטעות.