پیروزی غیرمنتظره حسن روحانی، مذاکره کننده هسته ای سابق ایران که فردی عملگراست، با آنکه توانسته نظر تعداد اندکی را در کنگره تغییر دهد، با این حال ممکن است با کوشش دولت اوباما تصویب تحریم های جدید به حال تعلیق درآمده و یا به تاخیر افتد. این امر بستگی به میزان پیشرفت همکاری ایران با آژانس بین المللی انرژی اتمی دارد.
در جلسه زیرکمیتۀ روابط خارجی مجلس نمایندگان در امور خاورمیانه و آفریقا که در روز 18 ژوئن تشکیل گردید تعداد زیادی از متخصصین که نظر خود را درباره تاثیر انتخاب روحانی به کنگره ارائه کردند جملگی معتقد بودند که باید قبل از اِعمال مجازات های جدید به او وقت داده شود تا روند موضوع هسته ای را در ایران تغییر دهد.
هیچیک از اعضای کمیته مزبور که مسئولیت تحریم های فزاینده بر روی ایران با آنان است، حداقل بصورت ظاهر، حاضر نشدند که اذعان کنند استدلالات متخصصان نظر آنان را تغییر داده است.
در پایان جلسه، نماینده جمهوریخواه خانم ایلنا راس-لتینن از ایالت فلوریدا، که ریاست زیرکمیتۀ مزبور را بر عهده دارد در پاسخ به این سئوال که آیا دیدگاههای ارائه شده توسط متخصصان توانسته نظر او را تغییر دهد به المانیتور گفت "به هیچ وجه. ما می بایست سیاست های تحریمی خود را ادامه دهیم و هم چنین به متحدانمان کمک کنیم که این واقعیت را درک کنندکه یک ایران هسته ای آمریکا و اسرائیل را ویران خواهد کرد."
AL-MONITOR All-Access gives you unlimited access to all our journalism, the full Daily Briefing, exclusive interviews, premium newsletters, and live events — for less than $2/week.