Gazze’nin Skype üzerinden evlenen gelinleri
Refah sınır kapısının kapanması nedeniyle Filistinli çiftler Skype üzerinden vekâleten evlenmek zorunda kalıyor. İngilizceden Türkçeye çevrilmiştir.
GAZZE ŞEHRİ, Gazze Şeridi – Gazze Şehri’nin kuzeyinde bulunan uluslararası El Helu Oteli’nin düğün salonunda dekorasyondan ışık ve çiçeklere kadar her şey muhteşemdi. Gelin Fatima El Avda beyaz gelinliğinin içinde büyüleyiciydi. Eksik olan tek şey damattı.
Vail Manna kendi düğününe gelememişti çünkü Mısır’dan Gazze Şeridi’ne geçmenin tek yolu olan Refah sınır kapısı temmuz 2013’ten beri sürekli kapalı.
Şanssız gelin Al-Monitor’a şöyle konuştu: “Vail ile ocak 2014’te nişanlandık ve aynı yılın ağustos ayında evlenmeye karar verdik. Fakat düğünümüze üç ay kala Vail Birleşik Arap Emirlikleri’nden harika bir iş teklifi aldı ve düğün gününde Gazze’ye dönmek üzere gitti. Ancak sınır kapısı kapanınca düğünümüzü kasım 2014’e ertelemek zorunda kaldık. Sonra sınır hâlen kapalı olduğu için tarihi şubat 2015’e aldık ve ardından iki kez daha erteledik. Vail Gazze’ye bir türlü gelemedi. Bu nedenle düğün törenini onsuz yapmak zorunda kaldım.’’
Çift, Skype üzerinden vekil vasıtasıyla evlendi.