رفتن به محتوای اصلی

آیا سردار سلیمانی وارد سیاست می‌شود؟

با نزدیک‌تر شدن به انتخابات ریاست جمهوری ایران که سال آینده برگزار خواهد شد، گمانه‌زنی‌هایی نیز درباره ورود سردار قاسم سلیمانی به صحنه رقابت‌های ریاست‌ جمهوری شنیده می‌شود.

RTR4TTZ2.jpg

در پی ظهور گروه دولت اسلامی [داعش] در مرزهای غربی و شرقی ایران، سردار قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی که مسئول عملیات بیرون مرزی است، به‌سرعت تبدیل به یکی از مشهورترین چهره‌های ایران شد. از زمانی که این سردار ایرانی اجازه داد تا تصویرهایش در خطوط مقدم جنگ‌های خونین منتشر شوند، محبوبیت او به طور تصاعدی افزایش یافت و اغلب با دیپلمات معروف و وزیر خارجه خوش‌روی ایران، محمدجواد ظریف، مقایسه می‌شود.

پس از این محبوبیت فوق‌العاده، گمانه‌زنی‌ها و نگرانی‌هایی وجود دارد که سلیمانی، مردی که طی ۲۰ سال حضور در نیروی قدس سپاه از سیاست‌های جناحی فاصله می‌گرفت، اکنون بخواهد نامزد ریاست جمهوری شود. محافظه‌کاران تمایل دارند که چهره‌های محبوبی چون سلیمانی نامزد شوند و بسیاری از اصلاح‌طلب‌ها و میانه‌روها نیز میلی به رقابت رویاروی کسی همچون سلیمانی ندارند.

محمد عطریانفر، عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی، روز ۲۴ خرداد به روزنامه اصلاح‌طلب آفتاب یزد دربارهٔ سلیمانی گفت: «ایشان شخصیتی است که تمام عمر خود را افتخار آمیز در درون نهاد انقلابی و مقدسی به نام سپاه طی کرده... و ایشان کار خود را خوب بلد است، چنین کسی که عاقل است، به راحتی نمی‌‌آید فعالیت‌ های خود را زمین بگذارد و بیاید در کاری که تجربه‌­ای از پیش در آن ندارد». عطریانفر افزود که طبیعی است اگر برخی از اصول‌گرایان بخواهند سلیمانی را به کاندیداشدن ترغیب کنند اما به عقیدهٔ او، سردار «زیر بار چنین کاری نمی­‌رود».

تنها اصلاح‌طلبان نیستند که نگران رقابت با سلیمانی هستند. اکبر ترکان، مشاور ویژهٔ حسن روحانی، رئیس جمهور، به روزنامه اصلاح‌طلب آرمان در روز ۲۵ خرداد گفت که نامزدی سلیمانی را بعید می‌داند. ترکان گفت: «حاج قاسم يكی از نمادهای ارزش انقلابی است. ايشان محبوب همه مردم است. ايشان فراتر از اين جريانات است». رقابت با کسی مانند سلیمانی بسیار چالش برانگیز است و بدون‌شک روحانی و تیم او نیز نمی‌خواهند نخستین دولت یک‌دوره‌ای در سه دهه اخیر ایران باشند.

SUBSCRIBER EXCLUSIVE

Continue reading this exclusive analysis

Original reporting and analysis unavailable elsewhere. Subscribe to AL-MONITOR to read this story and access everything we publish