مقامات ترکیه٬ تحت حمایت همسرِ احمد داوود اوغلو٬ وزیر امور خارجه ترکیه٬ در روز دوشنبه ۱۸ نوامبر٬ آماررو به رشدی را معرفی کردند که کاهش فقر و توجه رسمی بیشتر به جنایات علیه زنان را از زمان بیش از یک دهه به ریاست جمهوری رسیدن رسمی حزب عدالت و توسعه نشان میدهد. اما جلسه یک ساعته و بوفه نهاری که سفارت ترکیه در واشنگتن با دعوت ازده ها زن برجسته آمریکایی و دیپلمات ها ترتیب داده بود٬ با کمبود آماری قابل توجه ای همراه شد٬ که آن تعداد حملات خشونت آمیز بر علیه زنان ترکیه در هر سال است.
مقامی از وزارت خانواده و سیاستهای اجتماعی که در سال ۲۰۱۰ تاسیس شده بود٬ گفت : ” من تعداد دقیق آن را در حال حاضر ندارم. این موضوع تعجب آور به نظر میرسید چرا که اولین جمله این مراسم” پیشگیری از خشونت علیه زنان “ بود.
طبق گزارش حقوق بشر سال ٬۲۰۱۲ وزارت امور خارجه آمریکار در مورد کشور ترکیه٬ ” آمار دولت در مورد خشونت علیه زنان٬ ناقص بوده و پذیرش اجتماعی خشونت خانگی٬ در برخی موارد به کمبود و نقص این گزارش منجر شده است. “ تحت تاثیر تبلیغات منفی پس از سرکوب تظاهرات زیست محیطی در استانبول و در سراسر کشور در اوایل سال جاری٬ ترکیه درحال تلاش است تا بر نیت های خیر دموکراتیک خود تاکید کند.
مراسم روز دوشنبه٬ اینطور در نظر گرفته شده بود٬ که نشان دهد٬ ریشه های مذهبی محافظه کاردولت٬ هیچگونه مغایرتی با حقوق برابر زنان ندارد. با اینحال٬ ترک های سکولار٬ از تذکرات مکرر نخست وزیر٬ رجب طیب اردوغان در همین آخر هفته گذشته٬ به زنان برای داشتن فرزند بیشتر٬ آزرده شده اند٬ او گفته است که زنان باید ۴بچه داشته باشند. همچنین جنجال های زیادی بر سر اصرار او در مورد افزایش تعداد خوابگاه های تک جنسیتی نیز به راه افتاده است.
AL-MONITOR All-Access gives you unlimited access to all our journalism, the full Daily Briefing, exclusive interviews, premium newsletters, and live events — for less than $2/week.