Ana içeriğe atla

İdlib’den kaçanlara Menbic’deki Kürt yönetimi el uzattı

Suriye Demokratik Güçleri, İdlib’deki insani felaket ve bombardımandan Menbic’in doğusuna kaçan ailelere kapılarını açtı. İngilizceden Türkçeye çevrilmiştir.

RTS31OIA.jpg
Yanlarına alabildikleri eşyalarla birlikte İdlib’den kaçan insanların Hazano kasabasında çekilmiş bir görüntüsü, 11 Şubat 2020 — REUTERS/Khalil Ashawi

MENBİC, Suriye —Rusya destekli rejim güçleri ile Suriyeli muhalifler ve cihatçılar arasında İdlib’de yaşanan şiddetli çatışmalardan kaçan aileler Menbic’e akın ediyor.

Yerel askeri meclisin verdiği bilgilere göre 3 Şubat’ta Halep’e bağlı Menbic’e 35 aile daha ulaştı. Bölgeden sorumlu Kuzey Demokrasi Tugayı’nın 31 Ocak’ta Youtube’da paylaştığı bir video da 80 ailenin Menbic’e giriş yaptığını göstermişti. 

Suriye Demokratik Güçleri’ne (SDG) bağlı Kuzey Demokrasi Tugayı Komutanı Ebu Ömer El İdlibi, Al-Monitor’a “Menbic’e her gün yeni bir güruh geliyor, toplam sayıyı kestirmek zor” dedi.

SDG Komutanı Mazlum Kobane de 6 Şubat’taki tweet’inde İdlib’den binlerce insanın doğuya, SDG’nin hakimiyetindeki güvenli bölgelere kaçtığını ve yeni akınların beklendiğini yazdı.

SUBSCRIBER EXCLUSIVE

Continue reading this exclusive analysis

Original reporting and analysis unavailable elsewhere. Subscribe to AL-MONITOR to read this story and access everything we publish