דילוג לתוכן העיקרי

גם נסיגה מהמחויבות לשלום היא התערבות בבחירות בישראל

המועמדת הפוטנציאלית לנשיאות ארה"ב, הילרי קלינטון, הבטיחה בסוף השבוע כי "נמשיך לסייע לישראל בלי קשר למי שנמצא בשלטון", תוך שהיא זונחת את מחויבותה להביא לסיום הסכסוך ופוזלת לקול ולארנק היהודי-אמריקאי
U.S. President Barack Obama (R) meets with Israel's Prime Minister Benjamin Netanyahu at the White House in Washington October 1,  2014.   REUTERS/Kevin Lamarque  (UNITED STATES - Tags: POLITICS) - RTR48IZ7
קראו 

מזכירת המדינה האמריקאית לשעבר והמועמדת הפוטנציאלית לנשיאות ב-2016, הילרי קלינטון, הבטיחה בסוף השבוע (5 בדצמבר) למשתתפי פורום סבן בוושינגטון כי "נמשיך לסייע לישראל בלי קשר למי שנמצא בשלטון''. בהמשך היא ציינה כי "פתרון שתי מדינות נותר תפישה חשובה וחיונית". מדבריה של קלינטון עולות כמה שאלות: האם ארה"ב צריכה להמשיך לסייע לישראל גם אם השלטון בירושלים יוחזק בידי ממשלה שאינה מחמיצה הזדמנות לתקוע מקל בגלגלי רעיון שתי המדינות? האם יש להחשיב סיוע לשלטון שמחבל באינטרסים של ארה"ב במזרח התיכון, ואשר פועל על פי תפישה שלדעת ארה"ב פוגעת באינטרסים החיוניים שלה עצמה, כמעשה ידידותי כלפי ישראל? ולבסוף, האם ניתן לנהל מדיניות חוץ אפקטיווית ללא שימוש בגזרים ומקלות – כלומר בשיטת השכר והעונש? 

את הפתרון לשאלות הללו אין לחפש בזירת הסכסוך הישראלי-ערבי, ואף לא בערוץ שבין וושינגטון לירושלים. התשובה שוכנת באגף הפוליטיקה הפנים-אמריקאית. אין זו הפעם הראשונה שקלינטון פוזלת לקול ולארנק היהודי-אמריקאי. למקרא גילויי האהדה לפלסטינים שהשמיעה הגברת הראשונה בבית הלבן, אל מול העמדה הפרו-ישראלית שאימצה כמועמדת לסנאט ממדינת ניו יורק - המדינה היהודית ביותר בארה"ב - קשה להאמין שמדובר באותה אשה. אם יש דבר שאפשר לומר להגנתה, כביכול, של קלינטון, הרי זה שהיא משחקת על פי כללי המשחק הנהוגים בדמוקרטיה האמריקאית.

Access the Middle East news and analysis you can trust

Join our community of Middle East readers to experience all of Al-Monitor, including 24/7 news, analyses, memos, reports and newsletters.

Subscribe

Only $100 per year.