דילוג לתוכן העיקרי

יחסי ישראל-ארה"ב יתפסו חלק מהותי במערכת הבחירות בארץ

בדרך כלל, בחירות בישראל מוכרעות על נושאים כמו המצב הביטחוני, המצב הכלכלי, או האישיות של המתמודדים. הפעם, כך עושה רושם, המשבר החריף בין ירושלים לוושינגטון יהיה חלק מסדר היום.
U.S. President Barack Obama (R) meets with Israel's Prime Minister Benjamin Netanyahu at the White House in Washington October 1,  2014.     REUTERS/Kevin Lamarque  (UNITED STATES - Tags: POLITICS TPX IMAGES OF THE DAY) - RTR48IYO
קראו 

מערכת הבחירות שאליה נשאבה ישראל כטובע הנסחף לתוך מערבולת תעמוד על שאלה פשוטה: האם אתה בעד בנימין נתניהו, או נגדו. האם המסה הקריטית המצטברת בציבור הישראלי של מיאוס מנתניהו, ששולט במדינה כבר קרוב לשש שנים רצופות (ובסך הכול קרוב לתשע שנים), תספיק כדי לעקור אותו מבית ראש הממשלה ברחוב בלפור בירושלים? האם פוליטיקאים מהימין כמו אביגדור ליברמן, משה כחלון (שהקים מפלגה חדשה) ואולי אפילו אריה דרעי יסכימו להיות "חוצי מחנות" ו"שוברי שוויון" ולאפשר למרכז-שמאל להקים ממשלה בישראל? המיאוס מנתניהו לא יספיק כדי לנשלו מהשלטון. מכיוון שהציבור הישראלי ממשיך לשייט ימינה, גם אם נתניהו יובס, ייתכן שיוכל להרכיב ממשלה בזכות העובדה שיחד עם החרדים, נפתלי בנט ועוד מפלגה או שתיים (ליברמן, כחלון), יוכל לחצות את סף ה-61 מנדטים ולהרכיב את ממשלתו הרביעית.

בתוך המהומה הזו, יהיה דגש על נושא מפתיע נוסף: היחסים בין ישראל לארה"ב. בדרך כלל, בחירות בישראל מוכרעות על נושאים אחרים: המצב הביטחוני, המצב הכלכלי, האישיות של המתמודדים. הפעם, כך עושה רושם, עומדים היחסים של ישראל עם בעלת הברית הגדולה והחשובה ביותר שלה, לתפוס נתח מרכזי בקמפיין.

Access the Middle East news and analysis you can trust

Join our community of Middle East readers to experience all of Al-Monitor, including 24/7 news, analyses, memos, reports and newsletters.

Subscribe

Only $100 per year.