Ana içeriğe atla

Rusya’nın Suriye muhalefetine yaklaşımı niçin değişti?

Rusya’nın 2016’da Suriye’de izlediği politika ve muhalif gruplarla müzakere iradesi, Devlet Başkanı Vladimir Putin’in bu savaşta arabulucu rolünden yana olduğuna işaret ediyor. İngilizceden Türkçeye çevrilmiştir.
RTX2QU51.jpg
Oku 

2016’nın son günlerinde Moskova sürpriz bir şekilde Suriye’de savaşan gruplar arasında “iyi” ve “kötü” çocuklar ayrımı yapmaya, “ılımlı muhalefet” kavramını tanımaya rıza gösterdi.

Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, 10 Ocak’taki açıklamasında Suriye hükümeti ile silahlı muhalefetin 23 Ocak’ta Kazakistan’ın başkenti Astana’da masaya oturması için hazırlık yapıldığını duyurdu. İsyancılar bu görüşmeler için ciddi şekilde hazırlanıyor. 11 Ocak’ta da Suriyeli muhalif isimler ve silahlı olmayan muhalefet, müzakereler öncesinde ortak zemin bulmak için Astana’da bir araya geldi. Bu kesimler, daha önce ateşkes anlaşmasının hükümlerini kabul etmiş ve Birleşmiş Milletler’in Suriye’de barış sürecinin yol haritasını belirleyen 2015 tarihli 2254 sayılı kararına bağlılıklarını teyit etmişti.

Access the Middle East news and analysis you can trust

Join our community of Middle East readers to experience all of Al-Monitor, including 24/7 news, analyses, memos, reports and newsletters.

Subscribe

Only $100 per year.