Ana içeriğe atla

Mezhepçilik Ortadoğu’da Medyaya Da Egemen Oluyor

Ortadoğu medyası, bölgeye dönük yayınlarında mezhepsel önyargılarla hareket ederken, Batı’ya yönelik İngilizce yayınlarında daha demokratik bir görüntüye bürünüyor.
A Syrian refugee watches a television broadcast of Syria's President Bashar al-Assad speaking in Damascus, in their container at the Al-Zaatari refugee camp in the Jordanian city of Mafraq, near the border with Syria, January 6, 2013. Assad made his first public appearance in months on Sunday, calling for a "full national mobilisation" to fight against rebels he described as al Qaeda terrorists.      REUTERS/Majed Jaber (JORDAN - Tags: POLITICS CIVIL UNREST) - RTR3C5EE
Oku 

Ortadoğu’daki mezhepsel çatışma, savaş alanında gördüklerimizden ibaret değildir. Medya ve eğlence sektöründe de perde arkasında bir muharebe söz konusu. Mezhepçi medyanın kavgası 20 yıldır sürüyor olsa da Suriye iç savaşıyla birlikte gerilim yeni bir seviyeye ulaştı.

Bölgedeki medya savaşı, İran, Suudi Arabistan ve Katar tarafından yürütülüyor. Üçü de habercilikte ve tarihi-dini yayınlarda benzer yöntemler kullanıyor ve aradaki fark sadece dini kimliklerinden kaynaklanıyor.

Access the Middle East news and analysis you can trust

Join our community of Middle East readers to experience all of Al-Monitor, including 24/7 news, analyses, memos, reports and newsletters.

Subscribe

Only $100 per year.