דילוג לתוכן העיקרי

כמו ב-1996, ברית המקופחים התייצבה מאחורי נתניהו

נתניהו הוא המנהיג הבלתי מעורער של קבוצות בחברה שחלק מזהותן מורכבת מקיפוח. בבחירות 2020 כמו בבחירות 1996 הוא הצליח להפוך את תחושת הקיפוח הקולקטיבית של מצביעי הליכוד, הימין והחרדים לאנרגיה פוליטית סוחפת.
Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu stands next to his wife Sara as he waves to supporters following the announcement of exit polls in Israel's election at his Likud party headquarters in Tel Aviv, Israel March 3, 2020. REUTERS/Amir Cohen - RC21CF9UTZBQ
קראו 

"אני זוכר את הניצחון הראשון שלנו ב-1996, זה היה (ניצחון) היסטורי. אבל הניצחון הזה הפעם הוא מתוק עוד יותר, זה ניצחון גדול עוד יותר. כי זה ניצחון כנגד כל הסיכויים" (בנימין נתניהו אחרי פרסום מדגמי הטלוויזיה, 2 במארס). הבחירה של בנימין נתניהו לפתוח את נאומו בליל הבחירות בהשוואה עם ניצחונו בשנת 1996 אחרי רצח יצחק רבין אינה מקרית, והיא מקפלת בתוכה את סיפורן של בחירות 2020. נתניהו אמנם לא הצליח להכריע כפי שקיווה ולזכות ב-61 מנדטים, אבל רשם הישג עצום כשהחזיר את הליכוד להיות הסיעה הגדולה בכנסת וחיזק את גוש הימין-חרדים ביחס לבחירות ספטמבר 2019 בשלושה מנדטים.

מוקדם עדיין לדעת מה יילד יום והאם בחירות רביעיות הן אופציה ממשית. אבל כן ניתן לקבוע שברית המקופחים אשר העלתה את נתניהו לשלטון בגיל 46 [מאי 1996] היא אותה הברית, בשינויים קלים, שמסייעת לו כעת, לפחות בטווח הנראה לעין, לשמור על ראשות הממשלה רגע לפני שמשפטו באשמת שוחד, מרמה והפרת אמונים ייפתח.

Access the Middle East news and analysis you can trust

Join our community of Middle East readers to experience all of Al-Monitor, including 24/7 news, analyses, memos, reports and newsletters.

Subscribe

Only $100 per year.