דילוג לתוכן העיקרי

לאן נעלמה ח"כ אורלי לוי-אבקסיס?

מאז הבחירות בספטמבר ממעטת חברת הכנסת החברתית להשמיע את קולה ואינה מתבטאת בנושאים הבוערים על סדר היום. נוכח התוצאה המאכזבת של האיחוד עם מפלגת העבודה, נדמה כי לוי-אבקסיס שוב נמצאת בצומת דרכים.
Israeli legislator Orly Levy-Abeksis (L) campaigns at a shopping mall in the town of Beit Shemesh near Jerusalem February 22, 2015. Whether on the left, in the centre or on the right of the spectrum, women are filling senior positions in Israel's major parties, influencing the style, tone and manner of politics, even if it remains a tough-talking game. One of the most prominent is Levy-Abeksis, number two on the list for Yisrael Beitenu, a far-right nationalist party that is expected to win 5 or 6 seats in
קראו 

"נשנה את המציאות ונביא בשורה חברתית אמיתית" – כך אמרה ח"כ אורלי לוי-אבקסיס כשהודיעה על חיבור מפלגת גשר בראשותה למפלגת העבודה [18 ביולי]. לוי ויו"ר העבודה ח"כ עמיר פרץ דיברו אז על "הפלת חומות", "איחוד היסטורי" וציפייה ל-15 מנדטים, אך בבחירות ספטמבר רשימת העבודה-גשר השיגה שישה מנדטים בלבד. מאז, קולה של לוי-אבקסיס כמעט שאינו נשמע. לאן נעלמה מי שעד לפני שנה הייתה נחושה לכבוש את כל הפסגות הפוליטיות ובעיני רבים נחשבה (באותה עת) ל"לשון מאזניים"?

עכשיו, כשישראל דוהרת אל עבר תהום הבחירות השלישיות, חוזר הדיון בשאלת "האיחוד הגדול" בשמאל מחשש שאחת הרשימות לא תצלח את אחוז החסימה. תמונת הסקרים האחרונים היא עגומה, המחנה הדמוקרטי והעבודה-גשר מאבדות לפחות מנדט אחד כל אחת. אם זליגת המנדטים לכיוון האחות הגדולה, כחול לבן, תימשך, סביר שהלחץ על הנהגת שתי הרשימות יגבר. סביר גם להניח שבמחנה הדמוקרטי, שקיבלה בספטמבר רק חמישה מנדטים ושם מלכתחילה הביעו נכונות לחיבור, ילחצו יותר. מנגד, מבחינת ח"כ פרץ, חיבור עם המחנה הדמוקרטי נוגד את התזה שלו על חיוניותו של שמאל חברתי ונחשב כמפלט אחרון.

Access the Middle East news and analysis you can trust

Join our community of Middle East readers to experience all of Al-Monitor, including 24/7 news, analyses, memos, reports and newsletters.

Subscribe

Only $100 per year.